Mercedes-Benz: Variasjoner over et tema

At Mercedes-Benz skulle lansere en forlenget utgave av sin A-klasse, har en tid vært kjent. Noe mer overraskende var imidlertid flerbruksbilen Vaneo som de viste prototypen av i Geneve. Og samtidig benytter de anledningen til å ansiktsløfte den vanlige A-klassen.

Publisert
Av Terje Ringen – bilnorge.no

Vi har allerede omtalt ansiktløftingen av A-klasse. Du finner artikkelen blant vårt forhåndsstoff fra Geneve-utstillingen.

Forlenget A-klasse
Den lange A-klassen blir 17cm lenger enn sin lillebror. Det høres kanskje ikke imponerende ut, men utgjør faktisk en klar forbedring av plassen både for passasjerer og bagasje. Baksetet kan justeres 11cm i lengderetningen slik at du selv kan bestemme om den ekstra plassen skal benyttes for dine passasjerer eller for bagasjerommet.

Totalt kan bagasjerommet nå romme 470 liter med baksetet i fremre posisjon og hele 1530 liter hvis baksetet løftes ut. Tar du i tillegg ut passasjersetet fremme rommer bilen hele 1930 liter (målt til taket etter VDA-metoden).

Selv når baksetet står i fremre posisjon gir den forlengede akselavstanden 6cm mer benplass for baksetepassasjerene. Og skyver du det i bakerste posisjon får du hele 17cm ekstra plass sammenlignet med den vanlige A-klassen. Målgruppen for bilen er barnefamilier og sportsentusiaster med behov for plenty av plass. A-klasse lang leveres i tre utstyrsnivåer og mer fire alternative motorer som A140, A160, A190 og A170CDI.

Vaneo
Dersom du trenger enda mer plass enn det den forlengede A-klassen tilbyr, må du vente på Vaneo. Den skal lanseres på høstens Frankfurt-utstilling. Vaneo blir en fleksibel flerbruksbil i tre forskjellige design- og utstyrsvarianter. Og selv om de ytre mål kan virke beskjedne, med et lengde på bare 4,20meter, har Vaneo rikelig med innvendig plass. Inntil 5 voksne og 2 barn får plass.

Og om ønskelig kan MPV’en konverteres til en stor varebil som rommer hele 3000liter. To store skyvedører sørger for komfortabel innlasting av større gjenstander, og du kan få et uttrekkbart gulv bakerst som gjør innlastingen til en lek.

Målgruppen for Vaneo er den samme som for lang A-klasse, barnefamilier og aktive friluftsmennesker. Mercedes har allerede besluttet å sette Vaneo i produksjon fra høsten, og den skal bygges i et antall av 50.000 årlig.

Bilde: Vaneo forfra
Bilde: Lang A-klasse forfra
Bilde: Lang A-klasse skrå forfra
Bilde: Lang A-klasse fra siden

Powered by Labrador CMS