Nissan viser mer Chappo

For et par uker siden avslørte vi at Nissan skal vise en ”Postman Pat bil på Geneve-utstillingen. Den gang hadde vi bare en designskisse, men nå kan vi vise deg bildene av fremtoningen.

Publisert
Av Terje Ringen – bilnorge.no

Bilen er uvanlig siden den er bygget fra innsiden og ut, avslører Nissan. Og det forklarer kanskje den spesielle formen som gir assosiasjoner til Postman Pat. Og som gjør at mange av dagens unge designere sikkert finner den svært attraktiv. (Klikk her for å lese vår forrige artikkel.)

Den er ment å være en stue på hjul for fremtidige generasjoner. Et sted man kan slappe av i rolige omgivelser, møte venner, arbeide, nyte musikk og video, eller surfe på nettet. Og den skal understreke sine japanske røtter.

Chappos store dører er dobbelthengslet slik at de kan åpnes begge veier. Bilen har et stort L-formet glasstak for å gi mest mulig lys til den vennlige kupeen. Der du forventer å finne passasjersetet foran er det et stort åpent rom. Men høyre baksete kan under kjøring skyves frem til nesten samme nivå som førersetet. Hele interiøret er svært fleksibelt og også rattstammen kan klappes sammen slik at den nærmest forsvinner i dashbordet.

Chappo er utstyrt med det du forventer å finne av interaktive hjelpemidler i en moderne konseptbil. To monitorer sørger for at viktige informasjoner vises til fører og passasjerer, eller de kan hygge seg med en DVD-film eller surfe på nettet.

Via skjermene har man også kontroll med temperatur, lysnivå, lydanlegg og navigasjon. Under veis kan du få nyttig informasjon om spisesteder, lokale nyheter, sportsarrangement, parkeringsmuligheter og mye annet.

Nissan Chappo er nok litt for spesiell til å nå smalebåndet, men Postman Pat design er tydeligvis i vinden for tiden. Så kanskje en dag våger noen å lage en bil med et lignende utseende!

Stort bilde forfra
Stort bilde skrå forfra
Interiørbilde 1
Interiørbilde 2

Powered by Labrador CMS