Peugeot med en kameleon

Det var kanskje for meget å vente, en konseptbil fra Peugeot, når de har jobbet så hardt med å få frem den nye 307. Men jommen hadde de ikke laget en liten drømmebil også, nærmest for å vise at kanskje kommer 307 som en liten Picasso-type MPV også.

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Det skjer voldsomme ting på utviklingssiden hos Peugeot og Citroën nå. Omtrent samtidig som Citroën lanserer den nye C5 på konsernets nye, store felles plattform, som kalles Type 3, er det Peugeot som har fått æren av å presentere plattform Type 2. Både treeren og toeren skal brukes av den andre partneren med tiden, men foreløpig er de altså eksklusive for hvert merke.

Den vanlige 307 står bra den, en typisk Peugeot, selv om den er uvanlig radikal med den enorme frontruten som har nesten samme vinkel som panseret. Her er vi allerede på grensen mot den typiske MPV’en. Bilen er tegnet i Peugeots eget studio, ansvarlig for denne bilstørrelsen der, er engelskmannen Keith Ryder. Han kan for øvrig fortelle at også denne gangen var Pininfarina med i de innledende rundene.

Konseptbilen som ble bygget rundt dette temaet ble døpt Cameleo, kameleon, fordi den er en liten omkledningskunstner. Det ene øyeblikket er den en personbil med pick-up tilbud, det neste er den en volumiøs MPV. Vi kan ikke vente noen nye karosserivarianter på denne før en gang neste år, men at de vil komme er sikkert.

Kanskje vil også den nye Fiat/Peugeot/Citroën minivanen, som skal erstatte dagens samarbeidsmodeller, og kanskje også 806 i samme slengen, også bli å finne på et Type 2 understell. I hvert fall kunne PSA og Fiat fortelle at dagens avtale, som skulle vare ut 2008, nå er forlenget.

Messebilde fra siden
Messebilde bakfra
Stort bilde forfra
Stort bilde bakfra

Powered by Labrador CMS