Postman Pat fra Nissan til Geneve

Etter Detroit skrev vi at den mest in’e formen nå var en slags modifisert Postman Pat. Det var hva en rekke unge designere hadde fortalt oss. Det virker som om Nissan har hørt etter, til Geneve kommer de med sin.

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Nissan skal fortelle oss alle at de er dynamiske, så de tar med seg Z konseptet fra Detroit og gir Europa første mulighet til å se denne sportscoupéen med V6 motor og bakhjulsdrift. Denne bilen, som er et samarbeide mellom Nissans designsentra i San Diego og hjemme i Atsugi, er planlagt markedsklar i midten av neste år. USA først, deretter Europa. Imens får vi drømme over konsept-utgaven.

Nissan tar også med seg sin X-TRAIL fra Paris, den kalles også konseptbil, men er på vei mot markedet enda raskere enn Z-bilen, allerede i september skal den være klar.

Men Chappo kommer nok aldri på markedet, til det er den litt for radikal. Skjønt, da de viste Chapeau i Tokyo i 1989 var den også alt for radikal til å bli til noe, men vi så spor av den i Micra tre år senere.

Her har Nissan en kompakt to-boks bil der man har lagt maksimal vekt på innvendig volum og innvendige underholdningsmuligheter. Alle DVD-dimensjoner er tilgjengelige og trådløs net-surfing selvfølgelig. En dagligstue på hjul.

Estetisk er den spennende for det er helt klart vi beveger oss i en ny retning. Fiat viste den med Ecobasic for 15 måneder siden, etter det har den ene spennende prototypen etter den andre, med dette formspråket, blitt vist. Noen år til og vi har vendt oss såpass til slike linjer at produsentene tør tilby kjøpende kunder slike biler.

Stort bilde av Nissan konsept

LES OGSÅ:
Klart for nye Z
Nytt Nissan-konsept til Paris (X-Trail)
Ut med retro, Postman Pat er in

Powered by Labrador CMS