Åpen svenske fra Finland

Egentlig tenker jeg mest på traktorer når jeg hører navnet Valmet. Med Valmet Automotive har etter hvert en betydelig produksjon også av biler. Til Geneve tok de med seg en gammel bil i ny innpakning.

Publisert
Av Terje Ringen – bilnorge.no

”Hatric kaller Valmet konseptbilen sin, en Volvo C70 med sammenleggbart ståltak. Den er basert på den TWR-bygde cabrioleten fra Uddevalla og er en fullvoksen fireseter. Andre modeller på markedet med tilsvarende løsninger er enten rene to-setere eller 2+2-biler med et trangt baksete hvor du til nød kan plassere to kortvokste personer.

Finske Valmet har sin egen produksjonslinje med karosseri- og lakkavdeling samt et design- og utviklingssenter. De produserer fra før Saab 9-3 cabriolet, Saab 9-3 Viggen og minstemann i Porsche-familien, Boxter. Til sammen leverte Valmet Automotive 38.500 biler i 2000 og er med det en av de største cabriolet-produsenter i Europa.

Dersom denne konseptbilen skal settes i produksjon blir vel det med en nyere modell enn C70 som er basert på den utgåtte S70. S60 burde være et langt bedre alternativ. Vi venter i spenning.

Bilde: Lukket Hatric
Bilde: Åpen Hatric

Powered by Labrador CMS