Kia Rio 5-dørs
Kia Rio 5-dørs

Kia viser ny Rio

Vi møtte nylig Kia Rio i sedan-utførelse i USA under Detroit-utstillingen. Til Geneve kommer den i Europa-versjon – med fem dører.

Publisert Sist oppdatert

Nye Rio er designet med tanke på Europa og byr på mer plass, mer kraft, bedre kjøreegenskaper og snillere forbruk. Selv om Kia har beholdt navnet, er det lite til felles mellom gammel og ny modell. I følge Kia selv er dette en modell som kan møte hvilken som helst europeisk utfordrer i B-segmentet.

Bensin og diesel
Bilen er blitt høyere, bredere og kortere enn modellen den erstatter. I tillegg har den fått økt akselavstand for å gi mer komfort og bedre plass for fører og passasjerer. Rio skal leveres med to forskjellige bensinmotorer og en ny diesel. Den kommer i 20 forskjellige varianter basert på to karosseriformer og kan leveres med manuell eller automatisk gearkasse. 4-dørs sedan som er lansert i USA er foreløpig ikke planlagt for Europa.

Nye Rio kommer til Norge på høsten og importøren har svært beskjedne mål – 50 biler inneværende år er ikke mer enn halvannen til hver forhandler.

Powered by Labrador CMS