Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira

Lansering i Geneve

Ny Zafira på plass

Som vi har nevnt tidligere skal nye Opel Zafira lanseres i Geneve. Vi gir deg en sniktitt på bilen som har vært et forbilde for mange kompakte flerbruksbiler.

Publisert Sist oppdatert

Man skal tenke seg godt om før man fornyer en suksess som Zafira. Modellen var den første kompakte flerbruksbil fra Tyskland da den kom på markedet i 1999 (jada, Scenic var tidligere ute, og Fiat hadde sin 600 Multipla på 50-tallet).

Siden introduksjonen er Zafira solgt i et antall av 1,4 millioner eksemplarer, og den har ligget høyt på den norske OFV-statistikken med 885 biler i 2004 og 1287 året før. En ny modell blir nok godt mottatt av Opel-forhandlerne som siste år har slitt i kampen mot VW Touran, bestselgeren i dette segmentet.

Større og mer praktisk
Kupéen er gjort større i nye Zafira, dessuten loves vi en bedre førerplass og mer dynamiske kjøreegenskaper. Det smarte Flex7-setesystemet er videreført, avhengig av utstyrsnivå har modellen en rekke smarte oppbevaringsrom og holdere, og for første gang kan bilen leveres med et stort panorama soltak.

IDSPlus (Interactive Driving System) som Astra-eiere vet å sette pris på tilbys også i nye Zafira, et system som sørger for aktiv kontroll av dempere og sikrer sportslige kjøreegenskaper.

”Det er godt med plass i nye Zafira, fleksibiliteten er i toppklasse og alt er enkelt å betjene, sier Hans Demant, toppsjef i Adam Opel AG. ”Bilen er i tråd med hva våre kunder forventer. Med Flex7-systemet er Zafira klar for ny suksess, akkurat som sin forgjenger.”

Den nye modellen har en lengde på 4,47 meter (+ 15cm), en bredde på 1,78 (+ 4cm) og en høyde på 1,64 (- 5 cm). Fronten er slik du forventer fra en moderne Opel med en karakteristisk kromlist, store lykter og en sentralt plassert logo.

Forbedret interiør
Førerplassen har en ergonomisk oppbygning med høy kvalitet i materialer og instrumenter og betjeningsorganer godt innefor rekkevidde. For eksempel er gearspaken plassert som en forlengelse av dashbordet og håndbrekket er U-formet slik at det forsvinner i rommet mellom forsetene.

En forlenget akselavstand sørger for mer innvending plass for inntil 7 personer. Flex7-setesystemet er lettere å betjene slik at bilen lett gjøres om fra 1-seters varebil til 7-seter uten at setene må fjernes.

7 motorer
Fire bensinmotorer tilbys, den kraftigste en 200-hesters turbomatet 2-liter som gir bilen en topphastighet på 220 km/t. Kunder kan i tillegg velge mellom en 2,2-liter med 150hk, en 1,8-liter med 140hk eller en 1,6-liter god for 105hk.

Dieselalternativene består av tre forskjellige 1,9-liters common rail turbo-motorer på henholdsvis 100, 120 og 150hk – alle velkjente fra andre Opel-modeller. 6-trinns manuell gearkasse er standard på alle CDTI-motorene og på 2,0 turbo og 2,2-liter bensin. De minste motorene har 5-trinns kasse som standard.

Nye Zafira har salgsstart i Europa i juli mens de første bilene er på plass i Norge i august. Vi kommer tilbake med flere detaljer og priser når disse foreligger.

Powered by Labrador CMS