Kia Cross GT Concept

Kia Cross GT Concept

Kia Cross GT Concept

Kia Cross GT Concept

Kia Cross GT Concept

Kia Optima Superman Edition

Kia Optima Superman Edition

Kia Optima Superman Edition

Kia Optima Superman Edition

Kia Optima Superman Edition

Møt Kias nye CUV

Kia viser konseptbilen Cross GT på Chicago Auto Show. Den er basert på en gammel kjenning.

Publisert Sist oppdatert

Til Frankfurt-utstillingen i 2011 kom Kias europeiske designsenter med GT Concept, det som skulle være forløperen til en stor bil med bakhjulsdrift.

Nå har designerne hos Kia i USA dratt ideen videre og utviklet Cross GT Concept CUV.

Det er tanken om en større crossover-modell enn Sorento som Kias designere her lufter for første gang. En bil med drift på alle fire og med et stort bagasjerom, og der komfort og luksus er godt ivaretatt.

Den er basert på samme plattform som GT-modellen fra halvannet år tilbake, noe som innebærer korte overheng og en lang akselavstand. Men Cross GT byr på bedre oversikt takket være ekstra høyde, og bedre fremkommelighet takket være firehjulsdrift i stedet for bakhjulsdrift.

Hybrid
Drivlinjen er hybrid og består av en 3,8-liters V6, 8-trinns automatkasse og en flat elmotor som er skviset inn mellom V6en og girkassen. Elmotoren er plassert under gulvet, og den kombinerte effekten fra drivlinjen er 400 hester og et dreiemoment på 678 Newtonmeter.

Ren elektrisk rekkevidde er 30 kilometer, men drivlinjen sørger for et eksemplarisk utslippsnivå, effekten tatt i betraktning.

Ifølge Kia er Cross GT beslektet med Sorento, men enda større. Akselavstanden på 310 cm er 40 cm lengre, og den totale lengden på 490 cm betyr en økning på 24 cm. Bredden er 200 cm (+ 12 cm), men høyden på 166 cm er 4 cm lavere enn Sorentos.

Optima for Superman
Optima er en meget populær modell i USA, og til Chicago-showet har Kia tatt med seg en spesialutgave inspirert av selveste Superman.

Kia samarbeider med DC Entertainment som har rettighetene til tegneserie- og filmhelten Superman og flere andre, og Superman-utgaven er en av et antall spesialmodeller som skal dukke opp i månedene fremover.

Bilene skal brukes for å sette søkelys på kampanjen «We Can Be Heroes» - et hjelpeprogram for tørkerammede på Afrikas horn. Les mer på http://www.wecanbeheroes.org/

Powered by Labrador CMS