Skoda Octavia stasjonsvogn
Skoda Octavia stasjonsvogn
Skoda Octavia stasjonsvogn
Skoda Octavia stasjonsvogn

Dekker plassbehovet

Skoda fortsetter å pumpe ut nye modeller. Her er første bilder av ny Octavia stasjonsvogn som debuterer i Genève om noen uker.

Publisert Sist oppdatert

Skoda-kunder flest er nok mer opptatt av praktiske egenskaper enn av utseende. Men etter hvert som nye modeller dukker opp sier nok stadig flere ja takk til begge deler, for designerne har virkelig gjort en bra jobb de siste årene.

I alle fall gir disse første bildene et sympatisk inntrykk av nye Octavia stasjonsvogn, og det vi ikke ser her – fronten – har vi jo allerede mottatt mange positive reaksjoner på.

LES: Våre førsteinntrykk av ny Skoda Octavia

Sammenlignet med forgjengeren har lengden økt med 9 cm og bredden med 4,5 cm. Akselavstanden er strukket med hele 11 cm, et godt utgangspunkt for et rommelig interiør.

De som sitter i baksetet får fordelen av ekstra god benplass og bagasjerommet har en kapasitet på hele 610 liter med setene på plass. Legges baksetene ned, noe som kan gjøres med fjernutløser, øker rommet til hele 1740 liter. Det er fullt på høyde med mange biler i klassen over.

«Simply Clever» er et begrep hos Skoda, og henspeiler på de mange praktiske løsninger. Her finner du for eksempel en tosidig matte i bagasjerommet som er enkel å rengjøre, smarte oppbevarings- og festeløsninger samt detaljer som en isskrape skjult under tanklokket.

Når det gjelder tekniske løsninger har nye Octavia mye til felles med sine søsken i Volkswagen-familien. Komfortløsningene omfatter bl.a. adaptiv cruisekontroll, trafikkskiltregistrering og fjernlysassistent samt en ny generasjon radio- og navigasjonssystemer.

Sikkerheten er godt ivaretatt med inntil ni kollisjonsputer og en rekke nye sikkerhetssystemer er tilgjengelig som tilleggsutstyr.

Det tilbys Front Assist med nødbremsefunksjon, filskiftevarsler som holder bilen i rett kjørefelt, multikollisjonsbrems som reduserer risikoen for nye sammenstøt ved kollisjoner, proaktiv passasjerbeskyttelse som blant annet lukker vinduer og takluke ved sammenstøt, tretthetsvarsler og fotgjengerbeskyttelse.

Octavia benytter den samme fleksible plattformen som nye Golf og bruker de samme moderne drivlinjene – noe som betyr en utslippsreduksjon på inntil 17 % sammenlignet med utgående modell.

I Genève stiller Skoda også ut en Octavia stasjonsvogn med firehjulsdrift og den benytter samme system som nye Golf 4Motion – moderne Haldex 5.

Nye Octavia stasjonsvogn lanseres på det norske markedet i juni.

Powered by Labrador CMS