I-oniq er neste års Hyundai-konsept

Under bilutstillingen i Genève til våren skal Hyundai dra lakenet av konseptbilen i-oniq, en futuristisk fireseters kombikupé.

Publisert Sist oppdatert

Synes du at navnet i-oniq virker kjent? Ja, det er til forveksling likt med den lille SUV-modellen ix-onic som Hyundai viste som konsept i 2009.

BilNorges medarbeider fikk se en leiremodell av konseptet i full skala under en lukket visning i Hyundais europeiske utviklingssenter i Rüsselsheim denne uken.

Sjefdesigner Thomas Bürkle, med bakgrunn fra blant annet Toyota og BMW, forklarte at bilen er basert på Hyundais formspråk “Fluidic Sculpture” som preges av harmoniske linjer inspirert av naturen.

Eksteriøret er inspirert av formen på sanddyner, mens interiøret er førerorientert med klare futuristiske elementer i både design og materialvalg. Baksetet er formet som en “cosy lounge” med en to-seters sofa.

Bilens utvendige lengde ligger i følge Bürkle i “øvre C-segment”, det vil si at den måler pluss/minus 4,6 meter. Overhenget foran er ekstremt kort, men lengre bak. Frontruta er trukket fremover i underkant og “smelter” sammen med panseret.

Under Genève-utstillingen får også stasjonsvognutgaven av Hyundai i30 sin premiere.

Powered by Labrador CMS