Hyundai viser konsept i Genève

Fluidic Sculpture 2.0 er navnet på Hyundais nye designspråk. Vi får en prøvesmak gjennom konseptbilen Intrado på Genève-utstillingen i mars.

Publisert Sist oppdatert

Peter Schreyer, som tidligere var designsjef hos Kia, har fått det overordnede konsernansvaret for design hos Hyundai. Og nå har han utarbeidet neste generasjon designspråk for det koreanske merket.

Intrado er ifølge Hyundai «bygget på en superlett plattform basert på en miks av materialer og teknologi som kan revolusjonere måten man bygger biler på i fremtiden.»

Drivlinjen er neste generasjon brenselcelle som er både lettere og mindre enn den som benyttes i ix35 Fuel Cell – Hyundais brenselcellebil som er bygget i en begrenset serieproduksjon.

Intrado er første konsept som er inspirert av designspråket «Fluidic Sculpture 2.0» og er utviklet gjennom et tett samarbeid mellom Hyundais design- og ingeniørteam i Europa, derav kodenavnet HED-9 (Hyundai Europe Design).

Navnet på konseptbilen er inspirert av undersiden på flyvingen, den som sørger for å løfte flyet. Teknologien i Intrado er også inspirert av flyteknikk, som bruk av avanserte materialer, fjerning av all overflødig vekt, funksjonell design og en effektiv drivlinje.

Vi må vente til mars for ytterligere detaljer.

Powered by Labrador CMS