Tredje modell på tre år

For tredje år på rad stiller Qoros i Genève med en produksjonsklar modell. Men Europa er foreløpig ikke prioritert.

I 2013 var det sedan, i fjor en femdørs hatch, begge med betegnelsen Qoros 3. I år er turen kommet til Qoros 3 City SUV. «Perfekt for urban cruising og landeveiskjøring», hevder Qoros.

City SUV-en er ikke ulik kombikupeen, men har ekstra bakkeklaring, større hjul og ekstra plastbeskyttelse langs kanaler og skjermer. Kombinert med høyere sittestilling, skal det få deg til å assosiere bilen med noe som trives utenfor asfaltjungelen.

Egen sky
Dessuten har Qoros gode tilkoblingsmuligheter for smarttelefoner og spesialutviklede app-er under paraplybetegnelsen QorosQloud.

Den tredje Qoros-modellen ble lansert i Kina i desember. Der har de etablert et ganske omfattende salgsapparat allerede.

Men det er liten tvil om at bilene er utviklet med tanke på eksport, de har blant annet gått helt til topps i EuroNCAP kollisjonstester som eneste Kina-merke.

Men når man har verdens største bilmarked rett utenfor døra, er det kanskje ikke første prioritet å få startet salget på andre kontinenter. Så i Europa har man foreløpig satt opp to testmarkeder, Slovenia og Slovakia.

Powered by Labrador CMS