Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X
Opel Crossland X

Kompakt crosser fra Opel

Opel har lovet oss en rekke nye produkter i løpet av året. Her kommer kompakte Crossland X.

Publisert Sist oppdatert

Opel har allerede fortalt en del om lekre Insignia som kommer på markedet i flere karosseriformer i løpet av 2017.

Andre nykommer ut er Crossland X som skal inn i et segment hvor det har dukket opp mange modeller de siste par årene. Med en lengde på 421 cm, en bredde på 176,5 og en høyde på 159 cm er den 6 cm kortere, en drøy cm smalere og 6 cm lavere enn Mokka X.

Den er også seks centimeter kortere enn en bestselgeren i denne nisjen, Mazda CX-3, men det den taper i lengde, tar den igjen i høyden.

Fleksibel
Bagasjerommet har en kapasitet på 410 liter, men takket være bakseter som kan skyves 15 cm i lengderetningen, kan dette utvides til 520 liter – selvsagt på bekostning av benplassen i baksetet som da reduseres tilsvarende.

De som trenger mer plass kan vente på Grandland X som kommer helt på tampen av året.

Crossland X er et samarbeidsprosjekt mellom GM (Opel) og PSA (Peugeot Citroën), og skal produseres ved Opel-anlegget i Zaragossa i Spania.

Crossland X skal dele plattform med Citroën C3 Picasso og Peugeot 2008, mens den større Grandland X blir søstermodell til nye Peugeot 3008.

Moderne
På utstyrsfronten nevner Opel avanserte LED AFL-lys som vi først møtte på nye Astra, ryggekamera med panoramafunksjon, avansert parkeringsassistent, kollisjonsvarsling med fotgjengeroppdagelse og automatisk nødbrems.

I tillegg har den også et system som registrerer om føreren blir søvnig, automatisk filholder-assistent, skiltgjenkjenning og blindsonevarsling.

Vi loves videre gode tilkoblingsmuligheter med Opel OnStar og støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

Inspirert av Adam
Det flytende taket på Crossland X minner om løsningen på Opels minstemann, Adam, og et annet fellestrekk mellom de to er at taket kan leveres i kontrastfarge.

Foreløpig gir ikke Opel detaljer om hva som sitter under panseret på Crossland X, annet enn at den får «moderne og effektive drivlinjer» – de har jo mye å velge mellom.

De sier heller ikke noe om lanseringstidspunkt, men vi har grunn til å tro at den kommer på ettersommeren som vi har antydet i vår lanseringskalender.

Powered by Labrador CMS