Subaru XV 2018

Subaru XV 2018
Behandlet i Photoshop for å få frem flere detaljer
Subaru Concept

Subaru Concept

Subaru Concept

Ny Subaru til Genève

Subaru har sluppet et første bilde av en modell som debuterer i Genève om en måneds tid.

Publisert Sist oppdatert

Den norske Subaru-importøren har røpet at de får to nye modeller i løpet av året.

Neste generasjon Impreza er allerede avduket på det amerikanske markedet, både som sedan og femdørs kombikupe. Og vi kan regne med at kombien er ganske lik bilen som kommer på det norske markedet til høsten.

I skyggen
Men Impreza har aldri vært noen volumselger i Norge. Selv i Subarus storhetstid med Petter Solberg som fersk verdensmester, var det andre Subaru-modeller som toppet salgsstatistikkene.

Men kanskje en ny modell kan gi nytt liv til merket – det skal ikke så mye til. I hele 2016 ble det registrert 59 nye Impreza, ned fra 121 i 2015.

Da er den andre nykommeren på årets program langt mer interessant for den norske Subaru-organisasjonen.

På fjorårets Genève-utstilling fikk vi hint gjennom XV Concept, og i år skal den produksjonsklare bilen stå på utstillingen. Det første mørke bildet gir og en indikasjon på hva vi har i vente.

Volumselger
XV er basert på samme plattform som Impreza, og vi har tidligere omtalt den som «en Impreza på stylter». Dagens modell debuterte i 2011 og ble umiddelbart Subarus bestselger i Norge.

I sitt første salgsår, 2012, ble det ifølge OFV registrert hele 2191 nye XV. Dermed sto den for nesten seksti prosent av det norske Subaru-salget.

Selv om interessen har avtatt etter hvert som nye konkurrenter har kommet til, er det solgt nesten 6000 XV de siste fem årene.

Nå håper selvsagt Subaru Norge at en ny modell skal løfte salget til nye høyder, men konkurransen har hardnet til de siste årene med modeller som Mazda CX-3, Honda HR-V, Peugeot 2008 og mange flere.

Etter planen er både Impreza og XV på plass i Norge i oktober.

Powered by Labrador CMS