Toyota Yaris
Toyota Yaris
Toyota Yaris
Toyota Yaris
Toyota Yaris
Toyota Yaris
Toyota Yaris
Toyota Yaris

Facelift for Yaris

Toyotas populære småbil er moden for et ansiktsløft. De tekniske endringene er større enn de designmessige.

Publisert Sist oppdatert

I Norge er Yaris «Kongen» i småbilsegmentet med 4247 registreringer i 2016, ifølge OFV. Det er nesten like mange biler som de tre nærmeste konkurrentene til sammen – Renault Zoe, VW Polo og Ford Fiesta.

Yaris er tredje mest solgte Toyota-modell i Norge etter RAV4 og Auris, og 95 % av bilene som selges her har hybrid drivlinje.

Derfor er det av begrenset interesse for Toyota Norge at dagens 1,33-liter erstattes med en 1,5-liters bensinmotor. Mer interessant er det at «den nye modellen» får en utvidet sikkerhetspakke under merkelappen Toyota Sense.

For meg ser det ut som den spesielle fronten som ble innført i 2014 er tonet noe ned, og det tror jeg er ganske smart om man skal henvende seg til en bredere kundegruppe. Dagens front kan nok gi et elsk-eller-hat inntrykk.

Nye lykter er på plass foran og bak, og interiøret er frisket opp med nye instrumenter og en større skjerm i tillegg til nye farger. Dere som kjenner modellen godt vil sikkert legge merke til andre forbedringer også.

Ifølge Toyota har Yaris fått mer enn 900 nye komponenter – noe som har medført en investering på 90 millioner euro

Yaris er utviklet av Toyotas designavdeling i Frankrike og produseres i Valenciennes for Europa, Afrika, Nord-Amerika og Midtøsten. I Japan heter den tilsvarende modellen Vitz, og denne eksporteres til andre verdenshjørner.

Den nye Yaris-modellen kommer til Norge i mai, og prisene er foreløpig ikke fastlagt.

Powered by Labrador CMS