-
Bruktbilselger
Møller Bil AS
-
Servicetekniker med salgsteft
Flex1one AS
-
Driftsansvarlig
Atracco Agder
-
Selger
Renault Trucks
-
Bilkontrollør
NAF Senter Sandvika
-
Direktør
Bilimportørenes Landsforening
-
Biltester
NAF Senter Mosjøen
-
Bilkontrollør
NAF Senter Levanger
-
Billakkerer
Møller Bil Skadesenter Romerike
-
Senterleder
NAF Senter Kongsberg
-
Kundemottaker
NAF Senter Oslo
-
Kundemottaker
NAF Senter Hamar
-
Dekkmontør/Hjulutruster
DekkCenteret Oslo AS
-
Bilselger brukt/pre-owned
Formula Automobile Norge AS
-
Delemedarbeider
Nellemann Machinery AS
-
Servicemarkedssjef
Nellemann Machinery AS
-
Tekniker Bentley
XPND Automotive AS
-
Mekaniker
NAF Senter Molde
-
Bilteknisk konsulent
NAF Senter Trondheim
-
Bilselger
Berg Auto AS
-
Bilmekaniker
Motorpool Handel AS
-
Delelagermedarbeider
Motorpool Handel AS
-
Servicetekniker
Preqas AS
-
Frontsjef og nyhetsreporter
Bilforlaget AS
Polestar utfordrer Tesla
Volvos elbilmerke, Polestar, viser i dag frem sin andre modell – en direkte utfordrer til Tesla Model 3.
Mens Polestar 1 er en dyr nisjemodell i begrenset opplag favner Volvos nye merke vesentlig bredere når de når lanserer Polestar 2 – en ren elbil som blir første direkte konkurrent til Tesla Model 3.
Også prisstrategi ser Polestar ut til å adoptere fra Tesla – de sier at bilen skal koste fra 39.900 euro (i Tyskland), men at den de første 12 månedene kun skal selges i en lanseringsutgave til 59.900 euro. Da snakker vi altså femti prosent påslag for «early adopters».
– Polestar 2 er vår første rene elbil og vår første volum-modell. Alt rundt bilen er designet og konstruert basert på pasjon og hengivenhet. Polestar skal levere elektriske ytelsesbiler som er fantastiske å eie og kjøre, sier Thomas Ingenlath, toppsjef for Polestar.
I oktober var vi med på åpningen av Polestars hovedkvarter i Göteborg
Bilen beskrives som en femdørs fastback med to elektriske motorer og en batterikapasitet på 78 kWt. Det skal gi en rekkevidde per opplading på 500 kilometer etter WLTP-standarden.
Bilen er bygget på Volvo-gruppens nye CMA-plattform. Batteripakken er plassert i gulvet og består av 27 moduler – noe som bidrar til chassisets styrke og stabilitet så vel som å forbedre bilens støy- og vibrasjonsnivå (NVH).
Sammenlignet med et tradisjonelt chassis er støynivået ifølge Polestar redusert med 3,7 dB.
Polestar vil tilby smarte ladeløsninger ved å inngå strategiske allianser med verdens største ladenettverk. Man har full kontroll over batteriets status og lademuligheter fra bilen, samt via en dedikert app fra smart-telefoner.
Polestar 2 er ikke ubeskjeden når det kommer til ytelser. Drivlinjen har en samlet effekt på 300 kW (408 hk) og et maksimalt dreiemoment på 660 Newtonmeter.
Firehjulsdrift får kreftene effektivt ned i bakken slik at akselerasjonen til hundre kan foretas på under fem sekunder.
Vi loves et dynamisk chassis, men dette kan om ønskelig spisses ytterligere med en Performance-pakke bestående av Öhlins dempere, Brembo bremser og unike 20-tommers felger.
Gullfargede setebelter og bremsecalipere er andre Polestar-spesialiteter.
Ifølge Polestar er bilen blant de første i verden som benytter et infotainment-anlegg basert på Android.
Det plasserer avanserte tjenester som Google Assistant, Google Maps med støtte for elbiler og Google Play Store direkte på dashbordet. Stemmestyring og en stor 11-tommers berøringsskjerm gjør tjenestene lett tilgjengelige.
Den tradisjonelle nøkkelen kan erstattes av en smart-telefonen – noe som åpner for bildeling samt Polestar-tjenester som henting og levering. Det gjør også at bilen oppdager hvilken fører som er i ferd med å sette seg inn og omstiller diverse funksjoner til hans/hennes preferanser.
I tråd med merkets policy kan også Polestar 2 kun bestilles online. Lanseringsmodellen med en prisindikasjon på 59.900 euro vil siden få en abonnementspris for dem som ønsker et enkelt og oversiktlig bilhold.
Interessenter kan sette seg på liste via polestar.com hvor det ligger en konfigurator, og produksjonen av Polestar 2 starter tidlig 2020 i Kina for alle globale markeder.
Bilen skal stilles ut på Genève-utstillingen, og Norge er blant pionermarkedene sammen med Kina, USA, Canada, Belgia, Tyskland, Nederland, Sverige og Storbritannia.