IM L7

Debut i Genève:

MG med overklasse

I England fortelles det nå at MG er på vei inn der med et premium-merke som skal hete IM. Samtidig bekrefter MG i en pressemelding at vi får møte det nye merket på Genève-utstillingen allerede til uken.

Publisert Sist oppdatert

IM har eksistert et par år som et samarbeid mellom MG-bygger SAIC og Alibaba – Kinas Amazon. En eksisterende IM-modell har allerede vært vist frem i en MG-butikk i London, men når merket lanseres en gang neste år, regner man med at det blir med en helt ny modell.

MGs hovedattraksjon i Genève blir en splitter ny MG3, en kompakt hatchback som er populær i England. Blant nyhetene er at den nå får hybrid drivlinje, men siden vi ikke snakker batterielektrisk, er den uaktuell for Norge.

Intelligent Mobilitet

Men tilbake til IM som er en forkortelse for Intelligent Mobility og som per definisjon skal konsentrere seg om å lage intelligente elbiler med spennende kjøreegenskaper. I Genève får vi bivåne verdenspremieren på IM L6 sedan som ifølge produsenten er premium, helelektrisk og hi-tec.

Når IM lanseres i Europa i 2025 vil de ifølge egne utsagn operere i premium-segmentet med fokus på luksuriøse sedaner og store SUV-er. Da kan vi nok regne med at den norske MG-organisasjonen tar imot dem med åpne armer.

Pressemeldingen forteller at IM L6 skal kombinere topp ytelser, som 0-100 km/t på under tre blank, med rekkevidder på hele 600 og 800 kilometer – sistnevnte med Solid State batteripakke.

Jeg regner med vi har mer å fortelle når messen åpner til uka.

Powered by Labrador CMS