VW Golf R20
Foto: Carparazzi©
VW Golf R20
Foto: Carparazzi©
VW Golf R20
Foto: Carparazzi©
VW Golf R20
Foto: Carparazzi©
VW Golf R20
Foto: Carparazzi©

Ny versting-Golf på test

Volkswagen har nylig presentert nye utgaver av Golf GTI og GTD, men tro ikke det stopper der. Her er den kommende versting-Golfen avslørt under testing.

Publisert

Volkswagen har tradisjon for å toppe Golf-serien med en sekssylindret R32, men nå går ingeniørene i Wolfsburg nye veier. Stadig barskere konkurrenter i kombinasjon med mørke skyer på finans- og miljøhimmelen, tvinger dem til å tenke nytt. Svaret er Golf R20.

Her er sekseren vippet ut til fordel for en firer med turbo og direkteinnsprøyting. 4Motion skal sørge for å overføre kreftene til asfalten.

Heftig

Regn med rundt 270 hk og null-til-hundre på et lavt femtall. Toppspeeden blir den samme som tidligere – elektronisk begrenset til 250 km/t.

Eksteriøret vil får mye til felles med nye GTI, og blir langt fra prangende. De som kjører rundt i den dyreste Golf-modellen, ønsker ikke nødvendigvis å signalere det for tydelig til nabokretsen. Som våre bilder avslører får R20 doble eksosrør, sentralt plassert.

I startfasen skal den selges med tre dører, men det tar nok ikke lang tid før en mer praktisk 5-dørsutgave dukker opp.

I følge våre kilder skal bilen lanseres i forbindelse med 24-timersløpet på Nürburgring 21. den mai, og det er nettopp der Carparazzi har skutt disse bildene av noe som ser svært så ordinært og kjedelig ut. Utrolig hvor mye et bilde kan lyve!

Powered by Labrador CMS