Eterniti Hemera
Eterniti Hemera
Eterniti Hemera

Enda en nisjebil

Det er utrolig hvor mange nisjeprodusenter som prøver seg. Nå er det en munter engelskmann som prøver seg i gravalvorlige Frankfurt også.

Publisert Sist oppdatert

Frankfurt er vanligvis ikke den bilutstillingen som oftest får besøk av outsiderne. Blant annet fordi utstillingens gravalvor til de grader smitter over på de besøkende at ikke de heller får øye på det som er morsomt og annerledes.

Hvor mange var det for eksempel som ga deg et visst inntrykk av Marussia den gang? - I tillegg til BilNorge, selvfølgelig. LES SAKEN HER

Dette året kommer engelske Eterniti Motors for å underholde oss litt med en bil de kaller Hemera.

Bortsett fra at jeg har noen problemer med et bilmerke som høres ut som et byggemateriale, og et modellnavn som høres ut som en sykdom i hekken, høres oppskriften morsom nok ut den.

De kaller bilen verdens første Super-SUV. Stort mer enn det sier de ikke, bortsett fra at de legger enorm vekt på baksete-avdelingen.

Den vil få en helt enestående standard med to separate luksusseter i sentrum.

De kan selvfølgelig reguleres til alle formater, inklusive nesten senger. Bak der skal du ha full catering og full infotainment-pakke, så dette høres ut som noe du like gjerne kan bli kjørt rundt i, som å kjøre selv.

Et par navn er forresten nevnt. Alastair Macqueen leder utviklingsteamet. Han gjorde Jaguars XJ220 som blant annet har en Le Mans seier bak seg, og han har også erfaring fra både Bentley og Rolls-Royce.

Med seg har han Johnny Herbert, 3 Formel 1-seiere og 1 på Le Mans på merittlisten. Herbert har både deltatt i utviklingen og skal fungere som merkets ”ambassadør”.

Eterniti-folkene har store planer om salgs- og produksjonssentrum midt i London, der kunden kan følge de førsteklasses håndverkerne mens de omhyggelig bygger opp SuperSUVen din.

Mer om en ukes tid.

Powered by Labrador CMS