Mercedes-Benz EQE
Mercedes-Benz EQE

Endelig bilmesse igjen

For første gang på nesten to år skal det igjen arrangeres en internasjonal bilutstilling i Europa. Nærmere bestemt i München.

Publisert Sist oppdatert

Nå blir det trolig begrenset internasjonal tilstedeværelse på IAA MOBILITY 2021 som arrangeres i perioden 7.-12. september, men de tyske produsentene stiller i alle fall mannsterke.

Mercedes-Benz har sendt ut en pressemelding hvor de røper at de stiller med hele åtte premierer. Fem av disse er helelektriske modeller, i tillegg til en høyytelseshybrid.

– Med premiere på hele fem helelektriske modeller viser Mercedes-Benz at de er godt i gang med å bevege seg fra «elektrisk først» til «kun elektrisk». Blant premierene vil luksus-sedanen EQE være et av høydepunktene – en modell som vil få flere elementer fra vårt elektriske flaggskip EQS, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Girer opp elektrifiseringen
Med EQE ønsker Mercedes-EQ å vise hvor sportslig og komfortabel en elektrisk sedan kan være.

Bilen kombinerer ifølge produsenten ytelse og kjøreegenskaper sammen med en avslappet måte å reise på, og setter dermed en ny standard i sin klasse. Innvendig er det romslig interiør, mens «en-bue»-designet gir EQE et atletisk ytre.

Mercedes-AMG viser for første gang sin variant på nye EQS. Den første batterielektriske luksus-sedanen er ifølge Mercedes-AMG merkets klare forpliktelse til å kombinere det karakteristiske DNA-et fra AMG sammen med helelektriske modeller.

Dette gjelder ikke bare for ytelsestallene, men også for de involverende kjøreegenskapene.

I tillegg vil Mercedes-AMG presentere den første høyytelseshybriden fra Affalterbach under teknologimerket E PERFORMANCE.

Konseptbilen fra Mercedes-Maybach gir et presist inntrykk av hvordan den 100-årige tradisjonen med den ultimate luksusbilen kan føres inn i en ny alder av elektrisk mobilitet.

Med EQB vises det romslige helelektriske alternativet utstyrt for alle hverdagslige scenarier. Etter premieren i Kina tidligere i år, vil den helelektriske syv-seteren nå debutere i Europa.

Smart vil også være på IAA MOBILITY 2021 med en showbil som vil gi et innblikk i den første bilen fra Smarts nye generasjon av helelektriske modeller.

Videre vil det være premiere på Mercedes-Benz S-klasse GUARD og C-klasse All-Terrain.

Powered by Labrador CMS