Jaguar X-Type
Jaguar X-Type

Scoop: Jaguar kvesser klørne

Jaguar er i ferd med å finpusse minstemann i familien. Fortsatt må du klare deg med dagens modell, men vi kan her avsløre noe av det tålmodige kattevenner har i vente.

Publisert Sist oppdatert

Selv om salgstakten på X-Type er strålende sammenlignet med andre Jaguar-modeller, er den for pusling å regne sammenlignet med sine tyske konkurrenter. At den heller ikke selges i det antall Ford hadde tenkt, bekreftes ved at produksjonstakten i fjor ble skrudd ned. Men nå tar den Ford-eide luksusbilprodusenten grep for å øke interessen for sine modeller.

Mye nytt
Design-topper hos Jaguar hevder at deres kommende modeller vil sjokkere en hel bilverden. De påstår at konservative detaljer i dagens modeller skal forsvinne samtidig som de er tro mot Jaguars stolte historie. En ny designretning skal introduseres når den nye XK Coupé kommer på markedet neste vår, og dette skal fortsette med en facelifted X-Type som vi for første gang i Norge kan vise datamanipulerte bilder av her.

Bilen får mykere linjer, og får en tilsvarende overhaling som det S-Type var gjennom i fjor. Fronten viser en ny grill og nye lykter mens bakstussen blir mer distinkt med trekk fra kommende XK.

Innendørs skal det benyttes mer påkostede materialer for å skille nye X enda klarere fra Ford Mondeo som den deler plattform med. Kunder vil også få tilgang til ny, avansert teknologi som nyeste type DVD-basert satellittnavigasjon og Bluetooth.

Flere varianter
Motorene vil også bli oppgradert, og det vil bli hentet en ny bensin V6 innstegsmotor fra neste generasjon Mondeo. Endringen som foretas på sedanen, vil også bli overført til den populære stasjonsvogna og til en kommende 4x4 variant som i likhet med Audi Allroad har større bakkeklaring og villmarks-detaljer på karosseriet. Denne skal bane vei for en kommende full-size SUV.

X-Types chassis, som er av de bedre i klassen, vil bli ytterligere perfeksjonert for å sikre at den tåler konkurranse fra BMWs nye 3-serie. Nye X-Type er planlagt lansert i 2007. Den vil følges av en helt ny S-Type inspirert av konseptbilen R-D6 (Frankfurt 2003) og enda lenger inn i fremtiden, en full-size SUV.

Powered by Labrador CMS