Jaguar XF facelift
Foto: Carparazzi©
Jaguar XF facelift
Foto: Carparazzi©
Jaguar XF facelift
Foto: Carparazzi©
Jaguar XF facelift
Foto: Carparazzi©
Jaguar XF facelift
Foto: Carparazzi©

Pop Jaguar endrer utseende

Tre år er gått siden Jaguar lanserte XF. Nå står den foran en ansiktsløftning, og kanskje dukker den også opp i en ny form.

Publisert Sist oppdatert

Det var på bilutstillingen i Frankfurt høsten 2007 at Jaguar debuterte sin nye mellomklassebil. XF overtok for den ikke spesielt populære S-Type, og målet var å utfordre de tyske volumselgerne - BMW 5-serie, Mercedes E-Klasse og Audi A6.

Tilsvarende volum som de tyske har det aldri blitt på XF, men den nye Jaguar-designen appellerer utvilsomt til en langt bredere målgruppe enn forgjengeren, S-Type.

LES: Hva med en brukt S-Type?

Siden XF-lanseringen har konkurransen blitt skjerpet ytterligere med nye modeller fra BMW og Mercedes, men Jaguaren er absolutt et alternativ å vurdere for de som tør å skille seg ut i nabolaget.

LES VÅR TEST: Millionærene

På bildene ser vi at det foretas endringer i front og hekk, sannsynligvis for at XF skal bli mer lik storebror - nye XJ. Dette kommer best til uttrykk gjennom de nye lyktene.

LES OGSÅ: Våre førsteinntrykk av ny XJ

Vi regner også med noen små oppgraderinger av interiøret, og motorene må fornyes eller oppgraderes for å innfri utslippskravene i Euro5 hvis bilene fortsatt skal kunne registreres i de fleste europeiske land fra årsskiftet.

Det ryktes også at en XF stasjonsvogn er under utvikling, og at denne vil avdukes i forbindelse med ansiktsløftningen tidlig i 2011. Genève-utstillingen i mars kan kanskje være en passende anledning.

Powered by Labrador CMS