Første elbil fra Jeep

Jeep har gitt et første hint om merkets første elbil som skal på markedet allerede neste år.

Publisert

Foreløpig er bilens navn ukjent, men i format skal den inn i nisjen under Renegade som er Jeeps minste modell i dag.

Jeep lanserte i 2020 sine første ladbare hybrider, og disse har gitt merket en oppblomstring. I fjor ble det ifølge OFV registrert 559 nye Jeep på norske skilter, opp fra 144 i 2020. Med nye elbiler i programmet ligger det an til betydelig vekst i årene fremover.

– Den nye modellen skal lanseres første halvår 2023 og er den første i en serie helelektriske Jeep-modeller som skal dekke alle SUV-segmenter innen 2025, sa Stellantis-sjef Carlos Tavares under presentasjonen.

Bilen har umiskjennelig Jeep-design, inkludert grillen som her er lukket. Den har også mer aerodynamisk utforming enn en typisk Jeep.

Trolig skal den kompakte Jeepen bygges på Stellantis e-CMP plattform som også benyttes for modeller som Peugeot e-208, e-2008, Opel Corsa e med flere. Men denne kan neppe brukes for biler med firehjulsdrift som tradisjonelt har vært standard for de aller fleste Jeep-modeller.

Stellantis har en helt ny elbilplattform under utvikling, som trolig gir mulighet for firehjulsdrift, men denne er ikke klar før i 2026.

Biltest: De nye utfordrerne

– Vi gleder oss til å få en helelektrisk Jeep inn i porteføljen vår, den vil passe det norske markedet perfekt. Vi har allerede startet elektrifiseringen av bilene våre med ladbare hybrider av Compass 4Xe og Wrangler 4Xe, sier merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen, Shant Håndstad.

Powered by Labrador CMS