To gode elbilnyheter

Dersom du er blant de tusenvis av nordmenn som ønsker seg elbil, så kommer et par hyggelige meldinger her.

Publisert Sist oppdatert

Nissan Leaf:

Den første er fra Kia som nå har fått bekreftet rekkevidden for el-utgaven av Niro. Utgaven med stor batteripakke, den eneste varianten som skal selges i Norge, får en rekkevidde på hele 485 kilometer etter WLTP målemetoden.

Det er faktisk mer enn fetter Hyundai Kona Electric, og det er vel kun vesentlig dyrere Tesla-modeller som kan varte opp mer lengre rekkevidde enn dette.

Den er også kjapp å lade opp om du finner en egnet ladestasjon – med en 100 kW hurtiglader fyller du batteriene fra null til 80 prosent i løpet av 54 minutter, og slike ladere blir det stadig flere av.

Nå omtaler Kia Bil Norge bilen fortsatt som Niro Electric, men når vi leser internasjonal informasjon heter den e-Niro.

– Kia har bare kalt den Niro EV, samme betegnelse som de har benyttet for Soul, så vi valgte å kalle den Niro Electric, sier informasjonssjef Mette S. Sauge i Kia Bil Norge.

– At Kia nå har begynt å kalle den e-Niro er ganske ferskt, så vi får diskutere oss frem til hva den skal hete i Norge, sier hun.

Uansett navn kan du lese mer om bilen med den lange rekkevidden her

I ettermiddag kom det også inn en melding fra Nissan som vil gjøre mange konkurrenter grønne av misunnelse:

Nissan øker Leaf-produksjonen – tilbyr rekordkort leveringstid for elbil-hungrige nordmenn, er overskriften i en pressemelding fra Nissan Norge.

– Leaf er for tiden Norges mest solgte personbil, uansett drivlinje. Siden introduksjonen av nye Leaf på det norske markedet i februar 2018, har Nissan vært bransjeledende når det kommer til leveringstid, noe som i stor grad skyldes årelang erfaring med elbilproduksjon, heter det videre, fortsetter meldingen.

– At Nissan var tidlig ute med tunge investeringer innen ny batteriteknologi og elbil-utvikling er noe elbil-glade norske bilkjøpere har kunnet nyte godt av både nå og i løpet av de siste årene.

Den ekstra gode nyheten er at Nissan nå reduserer den allerede korte leveringstiden ned til maks tre måneder dersom kunden bestiller ny Leaf i dag. Enkelte forhandlere kan ha biler på lager og derfor tilby enda kortere leveringstid.

– Vi registrerer at det er en kamp for flere elbilprodusenter med å skaffe til veie nok elbiler til norske kunder, og har stor forståelse for bakgrunnen for dette. Det er gledelig for oss å kunne meddele Nissan-kunder at vi har sørget for ekstra produksjon av biler til Norge, som igjen sikrer kortere leveringstid til det norske markedet, sier Country Manager, Anders Mamen-Lund i Nissan Nordic Europe, avdeling Norge.

Nissan Leaf er så langt i år Norges mest solgte personbil med 8561 registrerte biler per 16/9-2018 (tall fra OFV) og salgsveksten er på utrolige 198,9 prosent så langt i år kontra fjoråret.

Nærmeste utfordrer er Golf med 6475 registreringer totalt, fordelt på alle drivlinjer.

Powered by Labrador CMS