Kia avduker cee'd i Paris
Peter Schreyer (t.v.), ny designtopp hos Kia (ex Audi og VW) og Carl-Fredrik Bø, norsk PR-sjef for Kia
Kia avduker cee'd i Paris

Kia avduker cee'd i Paris

Kia avduker cee'd i Paris

Kia avduker cee'd i Paris

Kia avduker cee'd i Paris

Kia på plass, dagen før dagen

Det er travelt å være biljournalist i Paris dagen før dagen. Det kan Winding-Sørensen skrive under på.

Publisert Sist oppdatert

En av begivenhetene vår utsendte stakk innom kvelden før første pressedag, var avdukingen av Kias nye cee’d-modeller. Som du ser av bildene fant seansen sted i en trang restaurant med meget luguber belysning.

Luguber er derimot ikke bilene som blir svært betydningsfulle, både for Kia og deres konkurrenter. I 2008, når produksjonen er i full sving, regner de med å selge 150.000 biler i året. Det skal gjøre Zilina-fabrikken til den mest produktive i Europa, med 100 biler pr ansatt pr år.

Til Norge kommer bilen i 5-dørs kombiutgave fra november, som stasjonsvogn fra september 07 og som 3-dørs sportskombi fra desember neste år.

Kia lover dynamiske kjøreegenskaper på nivå med Golf, Focus og 207. Om det holder stikk skal du få vite om ikke så lenge, for vi skal prøvekjøre bilen før jul.

Listen over tilgjengelig ekstrautstyr er lang, men det er ikke mange av konkurrentene som kan tilby hydrophobisk (vannavstøtende) glass. Og det er ingen andre som matcher Kias garantibetingelser – 7 år eller 150.000 kilometer. Hørte dere det, Mitsubishi?

Powered by Labrador CMS