Kia pro_cee'd
Kia pro_cee'd
Kia pro_cee'd

Neste akt fra Kia

Konseptbilen cee’d er forløperen for en ny modell i Golf-klassen fra Kia. Nå kommer pro_cee’d, og oppskriften er nesten den samme.

Publisert Sist oppdatert

Snart på veien

cee’d skal presenteres i produksjonsutgave i Paris, og det første bildet av den 5-dørs kombikupéen har vi allerede presentert. Produksjonen starter i november ved den nye Kia-fabrikken i Slovakia, så i løpet av vinteren er nok de første bilene på plass i Norge.

En stasjonsvogn på samme plattform er også på trappene, og når Kia nå viser en tredørs pro_cee’d forteller de at dette er en modell som kommer på markedet som tredje medlem i familien fra desember 2007.

Cashew

Designerne fikk i oppgave å lage 3-dørsutgaven mest mulig forskjellig fra 5-dørsversjonen – dog uten at det gikk utover familielikheten. Fargen de har valgt for utstillingsobjektet heter Cashew og er ganske spesiell for en utstillingsbil.

Skulderlinjene er svært høye, og mørkt glass gjør B-stolpen nærmest usynlig. Sammenlignet med 5-dørsutgaven er konseptbilen senket med 25 mm, og det sportslige inntrykket forsterkes av 19-tommers felger med 265/30 dekk.

”Som 5-dørsutgaven vil også denne sportslige utgaven bli et ekte europeisk produkt, designet og bygget i Europa. Mens 5-dørsutgaven er bygget som en familiebil, er målgruppen for demme bilen yngre sjåfører på jakt etter en bil med mer sportslige linjer og kjøreegenskaper, sier Gregory Guillaume, sjefsdesigner ved Kias europeiske designsenter.

Powered by Labrador CMS