Her er Kias neste Sorento

Kia har avduket sin neste generasjon Sorento. I Korea er den salgsklar fra april.

Publisert Sist oppdatert

Slik blir neste generasjon Kia Sorento

Bilen er litt større enn sin forgjenger. Lengden er strukket med 95 mm mens høyden er redusert med 15 mm. Dermed måler nykommeren med en akselavstand på 2,7 meter 4,69 x 1,89 x 1,71 meter (LxBxH).

Selv om salget i Norge har vært beskjedent har Sorento på verdensbasis blitt solgt i et antall av 900.000 siden den kom på markedet i 2002, først og fremst på hjemmemarkedet og i Nord-Amerika.

Euro5

Den nye skal leveres med en motor som virker skreddersydd for Europa – en 2,2-liters turbodiesel som innfrir Euro5-kravene. Den skal også tilbys med en 2,4-liters bensinmotor og en 2,7-liter som kan gjøres på gass (LPG).

På utstyrslisten står bl.a. soltak, aircondition, stemmestyrt navigasjon og Bluetooth når det gjelder komfort. Blant praktiske hjelpemidler nevner Kia bakkestart-assistent, bremsehjelp ned bratte bakker og stabilitetssystemet Vehicle Dynamic Control.

Selv om nye Sorento først lanseres på hjemmebane, tar det neppe lang tid før den dukker opp på eksportmarkeder.

Like før jul kunne vi vise avslørende spionbilder av en bil under testing i USA (KLIKK HER), og en dieselmotor mer enn antyder at også Europa er et interessant marked for modellen.

Powered by Labrador CMS