Los Angeles
Los Angeles

Nytt fra Mercedes og Subaru i LA

Både Mercedes og Subaru har fortalt oss at de kommer med nyheter til neste ukes Los Angeles-utstilling.

Publisert Sist oppdatert

Subaru Sedan Concept
Subaru har allerede vist oss en ny versjon av Impreza. Vi så en 5-dørs konseptbil i Tokyo.

Nå viser de oss profilen av det de kaller Sedan Concept, og selv om slike bilder bare er laget for a) å gjøre oss nysgjerrige, og b) ikke fortelle oss noe som helst, sier vel dette nok til at vi kan slå fast at det er mer av det samme.

Frontlyktene ser ut helt som de vi så i Tokyo, og sideprofilen som kommer så godt frem her, har akkurat den samme myke marmorskuptur-karakteren som den vi møtte for to uker siden. Hvis linjene fra siden får den samme billedhogger-kvaliteten som her, kan dette bli en spennende design.

I hvilken grad det ble en Sedan står jo tilbake å se. Tokyo-bilen var nok det vi ville kalle en fastback, og det kan vel se ut som om denne er mer en notch-back enn en sedan.

Det er utrolig hvor effektiv en slik skisse blir i lekkert rødt, som her. Sammenliknet med sølvgrått, som på det virkelige Tokyo-produktet, er det jo blitt en helt annen bil.

Mercedes-Benz SL
Mercedes-Benz forteller også at de bidrar med nyheter til LA. Men mens de reserverer den nye A-Klassen til Detroit i januar, er det en face-lift som dukker opp her.

Viktig nok for Vestkysten – vi snakker nemlig om en oppfriskning av SL.

Her er det fronten vi får servert på teaserbildet, men det er åpenbart at den har fått et slankere preg. Lett bearbeidet panser, sidelykter som virker smalere og flere luftinntak rundt nummerskiltet. To langt ute på siden og to tett inntil, sammen med et stort under er med på å gi inntrykk av at det hele er lavere og smekrere.

Men egentlig vil jeg tro at de største endringene er gjort inne. Det er mindre styr å revidere infotainment-avdelingen enn å endre pressede plater.

Selv om SL er ganske fersk, Detroit 2012, er det nok på tide med litt forfriskninger. I denne delen av markedet gjelder det å holde seg frisk og opplagt, ellers havner man lett litt bak i køen.

Powered by Labrador CMS