Med flymekanikerbakgrunn har Harald Skjøldt godt grunnlag for å skru motorer. Til venstre Miuraen.

Oslo Motor Show

Se Frank Sinatras Lamborghini Miura

Har du lyst til å se Frank Sinatras Miura og fem andre av de 12-sylindrede supersportsbilene fra hvert tiår av Lamborghinis 60-årige historie, er det bare å ta turen til Lillestrøm siste helgen i oktober.

Publisert Sist oppdatert

Mange biler bærer i seg interessante historier, men bare én i norsk eie og på norsk jord har vært registrert på og brukt av Frank Sinatra. Vil du se den lekre, ettertraktede, sjeldne og oransjefargede Lamborghini Miura, er det bare å stikke innom Oslo Motor Show hvor Lamborghinis 60-årsjubileum markeres.

Her stiller Lambo-entusiasten Harald Skjøldt – selvfølgelig er han formann i den norske Lamborghini-klubben – med seks biler fra samlingen sin, en fra hvert 10-år i Lamborghinis historie, og selvfølgelig alle med V12-motor. Bilene stilles i hexagon-form, og er i forskjellige farger.

Dette er bilene:

* 350 GT – blå metallic
* Miura – oransje metallic
* Countach LP 400 – grønn metallic
* Diablo – rød
* Murciélago – gul metallic
* Aventador - hvit

– Jeg har aldri sett Lamborghini fra hvert tiår stå utstilt slik før, sier en opprømt Harald Skjødt på telefon fra Italia. Selvfølgelig er han der, når han ikke kjører eller har service på egne biler. For med flymekanikerbakgrunn har Skjøldt godt grunnlag for å skru motorer.

– Så er jeg veldig opptatt av at det skal være originalt, et kunstverk skal være originalt, sa Skjøldt da han ble portrettert i bladet Bil.

Men tilbake til Miuraen designet av berømte Marcello Gandini hos Bertone og lansert i 1966. Bilen kom Skjøldt over i et amerikansk bilblad. Den stod i New York, Skjøldt dro over for å se på den, fikk en god følelse fordi den kjørte bedre enn mange andre Miura han hadde kjørt, så han kjøpte og fikk den skipet til Norge.

– Interiøret var helt originalt, men spesielt nok i og med at bilen var bestilt av Frank Sinatra. Med langhårede ulltepper og villsvinskinn er denne Miuraen «one-of-a-kind». Deretter ble bilen plukket fra hverandre og satt i stand slik som den var da den forlot fabrikken i Sant’Agata.

Arbeidet ble belønnet, for i forbindelse med Lamborghinis 50-årsfeiring i 2013 vant Miuraen den gjeveste prisen i «Concorso d’Eleganza.

Marcello Gandini-designede Miura.
Lamborghini-logoen flislagt i gulvet ønsker besøkende velkommen.
Harald Skjøldt bak rattet i Miura.
Med flymekanikerbakgrunn har Harald Skjøldt godt grunnlag for å skru motorer.
Harald Skjøldt har en omfattende samling Lamborghini. Seks biler fra seks tiår, alle med V12, stilles ut på Oslo Motor Show

 

Powered by Labrador CMS