Neste Evo blir dieselhybrid

Det har lenge gått rykter om at Mitsubishi ville droppe sin rallyhelt Evo fra programmet. Nå ser det ut som om Evo gjenoppstår som dieselhybrid.

Publisert Sist oppdatert

De ulike versjonene av Mitsubishi Evo har vært en våt drøm for mange rally- og gatebilentusiaster, men kravene til lavere utslipp har gjort det en vanskelig vei å fortsette på for japanerne.

Nå tyder alt på at bilen som vil bære navnet Mitsubishi Evo XI kommer som dieselhybrid.

Mitsubishi-sjef Osamu Masuko har sat at selskapet vil starte arbeidet med bilen neste år, og at den vil være klar i 2014.

EVO X - FOR PERFEKT?

Vil endre image
I Norge har Mitsubishi har stor suksess med sin lille elektriske iMiEV, og det har vært viktig for selskapet å fjerne seg fra imaget man har bygget opp med serien av rallybiler med firehjulsdrift og enorme krefter.

Nå handler alt om CO2-utslipp og et forsøk på å bli sett på som et selskap som tar ansvar for miljøet.

Det er imidlertid mer som skal til for å stå frem som «grønne» i en verden der mange bilprodusenter kjemper om oppmerksomheten.

Derfor ser man etter en mulighet til å levere ny teknologi i en pakke der man spiller på historien.

Spørsmålet er om avstanden mellom en dieselhybrid og de fantastiske minnene jeg og mange andre har fra en snerrende turbomatet bensinmotor blir for lang.

VI KJØRTE TOMMI MÄKINEN EDITION I 2001

Flere følger etter

Dieselhybriden blir trolig også ladbar. Stemmer ryktene kommer også Mitsubishi til å bruke samme løsning i sin store firehjulsdrevne Pajero, noe som selvsagt kan bli avgjørende for å kunne produsere en slik bil i fremtiden.

Ser vi på hvilke biler som deler plattform hos Mitsubishi i dag, er det ingen grunn til at ikke også andre modeller, som ASX og Outlander kan få den samme drivlinjen.

Powered by Labrador CMS