Lancia Delta HPE Concept Car
Lancia Delta HPE Concept Car

Nytt Delta Concept

I fjor sommer viste Lancia oss første tegn på at en ny Delta var på trappene. Nå er den tatt et steg videre.

Publisert Sist oppdatert

Festivitas

Nå har ikke Lancia, som alle de andre, valgt Paris-utstillingen som åsted for sin nye konseptbil. I stedet markerer de sine første hundre år som bilprodusent ved den 63. internasjonale filmfestivalen i Venezia. Der viser de stolte frem sin Delta HPE Concept Car.

Det er den samme plattformen som benyttes til Alfa 159 som danner grunnlaget for Lancia-modellen. Etter planen skal den bli produksjonsmodell i løpet a 2007.

Fra front til hekk måler konseptbilen 4,5 meter over en akselavstand på 2,7 m. Bredden er 1,8 meter og høyden mer beskjedne 1,5. Til sammenligning måler en Alfa 159 Sportwagon 466 x 183 x 142,5 cm.

Stolte aner

Det er mye god historie i Delta-navnet, spesielt for de rallyinteresserte. (Ta gjerne et tilbakeblikk på kollega Vollas merkehistorie.) Bilen har en markant Lancia-front og en meget spesiell bakstuss som domineres av en stor vindusflate.

Produsenten lover et moderne, rommelig og svært fleksibelt interiør. Baksetene kan skyves i lengderetningen og reguleres i ryggen mens bagasjerommet har en kapasitet på over 400 liter.

Moderne

Bilen har et avansert underholdningssystem som inkluderer MP3-spiller og Blue&Me, et innovativt Windows Mobile-basert system utviklet i samarbeid mellom Fiat Auto og Microsoft.

Systemet kombinerer Bluetooth teknologi med en USB-port slik at fører og passasjerer kan hente frem og spille av sine favorittlåter fra egen mobiltelefon, MP3-spiller eller Memory Stick.

Delta HPE kan utstyres med en rekke forskjellige bensin- eller dieselmotorer – alle turbodrevet med ytelser fra 120 til 200 hk. Den har også SDC hjulopphengning med elektronisk styrt demping for økt komfort.

Etter at filmfestivalen i Venezia er over tar den sikkert en tur til Paris så vi kan ta den nærmere i øyensyn der.

Powered by Labrador CMS