Range Rover Sport HST
Range Rover Sport HST

Range Rover Sport med mer Sport

Briter og tyskere som synes Range Rover Sport er sportslig kan glede seg. For nå kommer en enda sportsligere versjon. HST heter den i England mens tyskerne kaller den Stormer. Her hjemme kan du få hjelp til å snekre sammen en tilsvarende bil.

Publisert Sist oppdatert

Inspirert av konseptbilen Range Stormer, som i følge Land Rover var deres første konseptbil noensinne, har Range Rover Sport fått en del detaljer som forteller at ”her kommer jeg”.

Det er bilene med 4,4-liters kompressormatet V8 som nå tilbys med spesialutstyr som inkluderer elektrisk soltak, elektronisk diffsperre på bakakselen og sotet glass. Interiøret er besmykket med håndpolerte detaljer i eik.

Mest for on-road
Fronten er ny med en diger, lavt plassert kjeft. Både front- og bakfanger stikker ekstra dypt. Og mens nye tåkelys er på plass foran, har hekken fått spesialformede eksosrør. Med på å fremheve bilens asfaltegenskaper er 20-tommers felger mens forkrommede luftinntak på siden av bilen og lakkerte speil understreker det eksklusive.

Bilens ytelser og egenskaper er de samme som ”donorens”. Selv om detaljene fremhever de sportslige egenskapene på vei, er fremkommeligheten i terreng også identisk. Da kan det komme godt med at nedre del av frontspoileren kan settes hjemme i garasjen før du starter din ekskursjon.

Range Rover Sport HST skal kun selges i England mens en tilsvarende bil i Tyskland får betegnelsen Stormer. Men fortvil ikke dersom du har forelsket deg i bilens utseende.

Direktør for Land Rover i Norge, John Helmersen forteller at hans organisasjon kommer til å selge et kit som setter gamle og nye eiere av Range Rover Sport i stand til å bygge en tilsvarende bil. Settet er tilgjengelig fra juli, men prisene er foreløpig ikke fastlagt.

Powered by Labrador CMS