Ekstra lange S-Klasser

Mercedes har nylig lansert sin oppdaterte S-Klasse. Flere modeller er på trappene for de som ønsker ekstra god plass.

Publisert

S-Klasse leveres i to lengder, på henholdsvis 511 og 525 cm. En god del Mercedes-kunder tilbringer mye tid i baksetet, siden de gjerne holder seg med privatsjåfør, og for disse er den lange utgaven en selvfølgelighet.

LES: En klasse for seg

Skjønt ikke for alle – noen ønsker seg enda mer plass. Også deres ønsker skal Mercedes snart kunne tilfredsstille. Noen ekstra lange alternativer er nemlig under utvikling – noe vi ser av disse spionbildene.

Konsernledelsen har besluttet å legge ned luksusmerker Maybach, de innser at det er sjanseløst å konkurrere med de britiske storhetene, Bentley og Rolls-Royce, i det aller øverste sjiktet av luksusbiler.

Med det betyr ikke at Daimler (som Mercedes er en del av) blir uten modeller i dette segmentet. De vekker nemlig liv i en annen ærverdig modellbetegnelse som de brukte på sine sjåførkjørte modeller tidligere – Pullman.

Nå er foreløpig ingenting bekreftet, men man forventer at en Pullman vil ta over for Maybach 62, den lengste av modellene.

Ikke bare blir bilen lang, med mulighet for klappseter slik at den kan romme seks personer, den blir også spekket med alt av moderne teknologi og luksus. Og under det lange panseret vil det trolig sitte en V12 turbomotor med drøye 600 hestekrefter.

Men en over seks meter lang bil er jo ikke direkte diskret, dessuten vil prisen gjøre den utilgjengelig for de aller fleste. Og siden Mercedes lytter til sine kunders ønsker, er ytterligere en modell under utvikling.

Foreløpig velger vi å betegne denne som S-Klasse XL siden vi ikke vet hva Mercedes vil kalle den. Trolig vil den bli 20-30 centimeter lengre enn en lang S-Klasse, og fylle gapet etter Maybach 57 som var den «lille» modellen fra luksusmerket.

De ekstra lange modellene forventes å komme på markedet i løpet av våren 2014.

Powered by Labrador CMS