Mercedes-Benz SL
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz SL
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz SL
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz SL
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz SL
Foto: Carparazzi©

Eldre stjerne står for fall

SL-betegnelsen har vært benyttet kontinuerlig av Mercedes siden 1954. Nå er det snart klart for sjette generasjon.

Publisert Sist oppdatert

Det startet med den legendariske ”måkevingebilen” 300 SL Gullwing i 1954, og året etter kom den første roadster-utgaven, 190 SL.

Første generasjonsskifte kom i 1963 og denne ble avløst av generasjon tre i 1972. Treeren fikk i sin tur en levetid på nesten 18 år før R129 overtok stafettpinnen i 1989 og ble solgt frem til 2002.

Da kom dagens modell på markedet – den første med automatisk hardtop. SL begynner altså igjen å trekke på årene, selv om den fikk en ansiktsløfting så sent som i 2008.

Nå er en generasjon VI inne i sin siste testfase, noe disse spionbildene fra Carparazzi bekrefter. Den nye modellen ser noe nettere ut enn dagens, og den får en mer oppreist grill – et kjennetegn overført fra SLS AMG og den kompakte SLK.

På den tekniske fronten er det jobbet intenst for å spare vekt i alle ledd – målet er nok å komme ned mot 1500 kg fra dagens ca 1750 kg. På motorsiden kan vi forvente økt effekt kombinert med betydelige utslippskutt.

Når nye SL kommer på markedet et stykke inn i 2012, kan kundene velge mellom 6- og 8-sylindrede utgaver. Trolig beholder de sine tradisjonelle betegnelser SL 350 og SL 500.

I tillegg kommer toppmodellen fra AMG for de som ønsker maks effekt og sportslige egenskaper. Det skal bli interessant å se om det også dukker opp en dieselbrenner etter hvert – det vil nok i så fall få mang en SL-entusiast til å gremmes.

Powered by Labrador CMS