MG Comet EV

Spesial for India

Også MG henger seg på mikrobølgen

Vi har vært borti noen mikrobiler i det siste. En åpenbar løsning på storby-utfordringer av den typen vi ikke har i Norge. Derfor er ikke disse bilene veldig aktuelle for det norske markedet.

Akkurat denne er forresten bare aktuell for India – dette er nemlig en bil som MG-eieren, SAIC, klistrer mange forskjellige logoer på.

Når den selges i Kina heter den Wuling Air EV, mens den i Egypt blir solgt som Chevrolet Spark EV. Det er bare i India den skal hete MG, med modellnavn Comet.

No-frills bil kaller produsenten den. Ikke’no tøv-bilen – en betegnelse som ser ganske riktig ut.

Den er forholdsvis mager, men har tross alt et 10,25-tommers display for infotainment og støtter både Android Auto og Apple CarPlay med smartfon-speiling.

Den er jo ment for Generasjon Z!

Blokkeringsfrie bremser (ikke alltid en selvfølge i deler av verden), ryggekamera, parkerings-sensorer og doble airbags foran hører også med.

Bilen kommer bare med ett trim-nivå, men det finnes et imponerende antall klistremerker du kan dekorere den med.

Du har jo i så fall litt overflate å boltre deg på. 297 x 151 x 164 cm måler den. Motoren er på 41 hk og driver bak.

Ikke et ord om prestasjoner, men det er ikke åpnet for salg ennå heller. Vi blir imidlertid fortalt at batteriet på 17,3 kWt har kapasitet til 230 km. Jeg undres hvilken syklus det er basert på.

Hurtiglading byr den imidlertid ikke på, du må regne med syv timer på en null til 100 % lading.

Jeg tror ikke Cecil Kimber, mannen som startet Morris Garage, så for seg at mikrobiler som denne noen gang skulle kjøre omkring med den berømte åttekanten på panseret.

Powered by Labrador CMS