Mitsubishi Colt CZ3 Concept

Mitsubishi Colt CZ3 Concept

Mitsubishi Colt CZ3 Concept

Mitsubishi Colt CZT

Mitsubishi Colt CZT

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt CZT

Tre-dørs Colt på plass

Når bilprodusentene forteller deg at det begynner nærme seg Paris-tider, vet du i hvert fall at det ikke akkurat går mot vår. På en måte. Førstemann ut med dette muntre budskapet er Mitsubishi. Deres største nyhet blir tredørs sports-Colt.

Publisert Sist oppdatert

CZ3 skal denne utgaven hete, vi har vært i nærheten av den med CZ2-konseptbilen som første gang ble vist i Tokyo 2003. Det var da Olivier Boulay nylig var tiltrådt som designsjef for den den gang Mercedes-dominerte bilprodusenten. Mye har endret seg siden den gang. Mercedes er nesten ute og Boulay er helt ute. Men fabrikken virker mer enn noensinne oppsatt på å gjøre en suksess av Europa nå, og vil komme med en rekke Europa-spesifikke biler fremover. Slik som Colt er.

Denne småbilen, som har en plattform felles med andre biler i Daimlerchryslerfamilien, er helt utviklet i fabrikkens designsentrum rett utenfor Frankfurt. One Motion kaller de designstilen, dynamisk uttrykk med brede dører og dråpeformede bakre ruter og en skikkelig fast front.

CZ3 vil bli lansert her hjemme i løpet av første halvdel av 2005 og vil komme med alle fem motorvariantene som vi også finner i den vanlige Colten. Men dersom de 109 hestene i toppmodellen ikke er nok kommer det enda en ny Colt-modell.

Den er utstyrt med en twin cam 16 ventiler 1,5 liters turbo som byr på 150 hester og 210 Nm. Her snakker vi da om 8 sekunder til 100 og en toppfart på mer enn 200 km/t. Vi snakker også om et eget navn, CZT-skal den logisk nok hete.

Prøvekjøring av Mitsubishi Colt 5-dørs finner du i juli-utgaven av BIL.

Powered by Labrador CMS