Mitsubishi i
Mitsubishi i

Mitsubishis første elbil

Tokyo (BilNorge.no): Mitsubishi skal bli en av verdens ledende på elektriske biler. Den første bilen blir minibilen i med fem dører. Den kan komme både som elbil og med 3-sylindret bensinmotor.

Publisert Sist oppdatert

Mitsubishi satser alt på å bli verdensledende når det gjelder elektriske biler. De lar hybrid og hydrogen stå på venteliste og vil i 2010 lansere sin første elektriske bilmodell. Og flere vil følge etter.

Minibilen ”i skal komme med elektrisk motor. I fokus står utvikling av ny batteriteknologi i samarbeide med de japanske konsernene Mitsubishi Cooperation og GS Yuasa.

Bilen i er allerede på markedet – men med en 600 ccm 3-sylindret motor som ligger over bakhjulene. Bilen har dermed bakhjulstrekk, og selve konseptet er som skapt for elektrisk bil da batteriene og el-motoren vil ligge over bakakselen og under deler av bilen.

Smart med fem dører

i er Mitsubishis svar på Mercedes Smart. I er også et resultat av samarbeide som var mellom Daimler-Chrysler og Mitsubishi og den 3,95 meter lange Mitsubishi i skiller seg ut fra Smart ved å ha fem dører og baksete. Bilen veier 900 kilo og leveres i Japan også med firehjulstrekk.

Mitsubishi har alt eksportert 300 I til England, og de ble solgt på noen timer. Både Japan og England har venstrekjøring.

Les også Mitsubishi blir i-lektrisk

Kanskje også til Norge

Adm. direktør Bernt G. Jessen vurderer nå om de også skal satse på i i Norge – før den kommer som elbil. Det skal forhandles med fabrikken om priser – og blir det import blir det bare av biler med tohjulstrekk. Firehjulstrekk er ikke for eksport – foreløpig.

- Vi må vende kundene til små biler, sier Bernt G. Jessen. Han er i tvil om det er mange som vil kjøpe en mini-minibil med fem dører og en støyende 3-sylindret motor. Det kan skje at biler for eksport til Europa vil få en motor på 1 liter i stedet for dagens 660 ccm.

- Vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse, sier Jessen.

- En slik minibil burde ikke koste mer enn kr 99.999!

- Det er nok ønsketenkning – men jeg er i utgangspunktet enig. Vi har ikke snakket pris med fabrikken enda. Og det er klart vi må se pris sammen med salgsmuligheter.

- Norske bilkjøpere har aldri forelsket seg i minibiler!

- Kanskje de må det i fremtiden. i har dog fem dører og etter forholdene meget god plass i baksetet.

- Og som elektrisk bil?

- Det kan bli meget spennende og jeg er stolt av det arbeidet Mitsubishi gjør for å utvikle og sette i produksjon elektriske biler. Det er noe vi kommer til å se meget til i årene etter 2010.

Powered by Labrador CMS