Mer alliansehjelp til Mitubishi

Etter at Mitsubishi trakk Outlander fra det europeiske markedet, har de kun hatt én SUV og en pickup på programmet. Nå tennes nytt lys i tunnelen.

Publisert

Outlander har vært den suverene bestselgeren for Mitsubishi i Norge i en årrekke, og nå som modellen er ute stuper Mitsubishi-salget. Ifølge OFV er det kun registrert 11 nye Mitsubishi personbiler i årets tre første måneder – ned fra 692 samme periode i fjor.

Nykommeren Eclipse Cross har med andre ord langt fra samme popularitet som Outlander oppnådde.

En ny Outlander ble lansert i fjor og er på plass i en rekke markeder, men ikke på vårt kontinent. Her trenger den nemlig en mer effektiv drivlinje enn den 2,4-liters bensinmotoren bilen tilbys med i dag.

Mitsubishi er lovet hjelp fra sine alliansepartnere, Renault og Nissan, for å opprettholde et visst volum i Europa, men det er ikke gjort over natten.

De har allerede annonsert at en ny ASX er under utvikling, trolig basert på nye Renault Austral eller Captur, og i dag forteller de at en ny klassisk Mitsubishi-betegnelse skal vekkes til live – nemlig Colt.

Det er ikke så lett å danne seg noe inntrykk basert på den første skissen de har sendt ut, men Mitsubishi omtaler nye Colt som en femdørs kombi i B-segmentet. Da snakker vi sannsynligvis om en nær slektning av Renault Clio.

De forteller at bilen får «den nyeste teknologien» med hensyn til drivlinjer – inklusiv hybrid. Ordet «ladbar» tar de ikke i sin munn, så trolig er det snakk om en «selvladende» hybrid, slik tilfellet også er med nye Clio E-Tech.

Bilen skal bygges ved Renaults anlegg i Bursa i Tyrkia.

Powered by Labrador CMS