Berner gruppen kjøper Barnes Group

Berner SE tar over Barnes europeiske distribusjonsvirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er det største oppkjøpet Berner gruppen har gjort noen sinne og dekker tre forretningsenheter som opererer under merkene BD Frankrike, Kent og Toolcom Supplies.

Barnes er en global produsent av presisjonskomponenter og en leverandør av logistikk- og driftstjenester som blant annet løsninger til leveringskjeden innenfor vedlikehold og produksjon.

Med oppkjøpet av Barnes Distribution Europe (BDE) fortsetter Berner Gruppen sin ekspansjon.

- Oppkjøpet gir oss muligheten til å oppnå en enda raskere vekst i Europa. Vi vil utvide vår produktportefølje, utvide direkte salg i Europa og vinne nye kundegrupper, sier Jørn Werner, styreleder i Berner Gruppen.

Barnes Distribution Europe (BDE) har ca 550 ansatte. Ved siden av distribusjonsselskaper i Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania og England har de også et Holdingselskap i Sveits.

Årlige salgsinntekter er ca 85 millioner euro. BDEs nettverk av lagerførende distributører opererer i over 30 land, hovedsakelig i Europa.

Sterkere distribusjon og lokasjoner
Berners kjernevirksomhet som direkteselger av forbruksvarer og verktøy innen bygg- og autoindustrien, vil også dra nytte av oppkjøpet.

Oppkjøpet av BD Frankrike og den britiske virksomheten Toolcom Supplies, åpner tilgang til nye, attraktive kundegrupper innen auto- og den industrielle sektoren i Frankrike og England.

- Vi er overbevist om at oppkjøpet er fordelaktig for både Berner Gruppen og BDE. Virksomhetene utfyller hverandre i porteføljen og også i form av regional tilstedeværelse og markedsdekning innen bransjene, sier Werner.

- Begge sider vil bli betydelig sterkere med hensyn til distribusjon og lokasjoner. Det er nesten ingen overlapping, det er kun noen få detaljer vi stiller spørsmål ved.

- Barnes Group Inc. er fornøyd med at den europeiske virksomheten vil fortsette under kyndig ledelse. Berner Gruppen har bygget en fremragende merkevare og et solid rykte for sin kundeservice,sier Gregory F. Milzcik, President og CEO i Barnes Group.

Om Berner Gruppen
Berner Gruppen er en ledende direkteselger i Europa med betydelig ekspertise innen bygg- og auto bransjen, samt i industrien. Selskapet har i en årrekke drevet utvikling, produksjon og markedsføring av spesialiserte, tekniske kjemikalier. Berner distribuerer forbruksmateriell og verktøy til industribransjen og til bygg- og automarkedet. Caramba er en ledende systemleverandør av kjemiske produkter, tjenester og utstyr for renhold, vedlikehold og service. I siste regnskapsår oppnådde Berner Gruppen en omsetning på 948 millioner euro. I inneværende regnskapsår forventes det å overstige en milliard euro.

Om Barnes Group Inc.
Barnes Group Inc. er en mangfoldig global produsent og et logistisk servicesenter som fokuserer på å levere presisjonskomponenter og effektiv service- og support. Selskapet, som ble grunnlagt i 1857, har ca 4800 ansatte på mer enn 60 steder over hele verden.


Powered by Labrador CMS