Klar for Automessen 2015

ABL-president Jørgen Rodin er så fornøyd med årets Automesse at han allerede har fastsatt datoene for den neste i 2015.

Publisert Sist oppdatert


Egentlig kan vel ikke presidenten i Autobransjens Leverandørforening (ABL), mannen som formelt står i spissen for hele arrangementet, si noe annet.

Men Jørgen Rodin ser virkelig ut som han mener det, når han svarer at han ikke bare er fornøyd, men meget fornøyd, med årets utstilling.

-Det har igjen vist seg at dette er en veldig viktig, og sentral, møteplass for bransjen. Det betyr noe at vi har et felles arrangement med jevne mellomrom, sier han.

- Men som utstiller - og ikke bare arrangør - kan jeg si at både jeg folkene på standen har en sterk følelse av at det er flere kvalifiserte beslutningstagere her denne gangen.

Rodin forteller blant annet om flere folk fra store bilforhandlere enn han har sett tidligere, og sammen med bilforhandlerne kommer merkeverkstedene.

Han slår fast at selv om man ser tegn til den samme konsolideringen av sisteleddene som hos de store distributørene, har ikke det bremset opp på antall seriøse henvendelser.

- Heldigvis ser vi også at de unge mekanikerne og lærlingene kommer hit. Selv om de ikke kan ta kjøpsbeslutninger, er de viktige, sier Rodin.

- Ikke bare er de fremtidige kunder, men vi har jo også et ansvar for å holde dem informert om det nyeste utstyret og om de muligheter som finnes.

Rodin synes det er spennende at det dukker opp flere utenlandske firmaer enn noen gang før, og han ser også med glede på at for eksempel dekkbransjen er bedre representert enn noensinne.

– Det er jo vårt ønske å få til en så bred presentasjon som mulig, sier han.

Han er heller ikke direkte misfornøyd med at årets utstiller-areal er ti prosent større enn forrige gang.

- Og det til tross for at det er færre utstillere. Men det er egentlig logisk, for konsolidering og sammenslutninger betyr ikke at det blir mindre å vise frem, eller mindre behov for å informere.

Rodin forteller at det ikke var tvil i ABL-styret om at det skulle det skulle arrangeres utstilling i år, og på spørsmål om vi kan regne med en ny om tre år igjen var svaret et meget kontant - JA.

Og det viste seg, etter at Rodin hadde lovet oss en ny messe om tre år, at det ikke var et lettvint løfte fra presidenten.

ABL-direktør Arild Hansen bekrefter at han allerede bestilt tid på Norges Varemesse på Lillestrøm i 2015. Nærmere bestemt 4. til 7. februar.

- Det sier litt om behovet for slike arrangementer at Automessen i Gøteborg i januar 2014 allerede er fulltegnet, sier Hansen.

- Jeg vet det er en like stor interesse her hjemme, så allerede nå vil jeg ønske velkommen tilbake, sier Generalen for årets Automesse, Arild Hansen.

Det blir fullt seminar-program i dag (lørdag 11.2) også:


Morgenseksjonen starter med Moderne sammenføyning kl. 11.00. Deretter følger Batteriteknologien, om fremtid og miljøkrav kl. 1200, og gjentas kl. 1400.

Etter lunsj-innslagene begynner begge kl. 1300 - men i hvert sitt seminarrom, innerst i Hall D. Det er Fremtidens bilskadeverksted i det ene rommet og Moderne motorstyringssystemer i det andre. Begge disse seminarene gjentas kl. 1500.

Powered by Labrador CMS