MECA i 200

Rybka Auto-Service har signert avtale med MECA og er dermed kjedens bilverksted nummer 200 i Norge.

Publisert Sist oppdatert

I november signerte Rybka Auto-Service kjedeavtalen og er dermed en del av bilverkstedkjeden MECA.

Rybka Auto-Service er et frittstående bilverksted med tre ansatte, og var ikke med i noen kjede før de valgte MECA.

Auto-Service ble etablert i 1960 i Tromsø av Sigurd Rybka . Han startet opp alene, kun assistert av sin 14 år gamle sønn Odd, som samtidig gikk på yrkesskolen.

Våren 1964 gikk Odd Rybka ut av yrkesskolen som ferdig biltekniker, og startet på farens verksted som mekaniker. De startet først med service på Opel og Austin, og i 1970 ble det etablert en avtale hvor Auto-Service ble Toyota verksted.

Odd Rybka overtok i denne perioden ansvaret for bedriften, og to mekanikere ble ansatt. GM Norge AS inngikk en serviceavtale med Auto-Service i en overgangsperiode fra 1978 til 1979. Fortsatt er verkstedet fokusert på Opel og Toyota, og har en fast kundekrets som kommer fra Vengsøy, Ringvassøy, Vannøy, Reinøy, Lyngen og Bardufoss i tillegg til Tromsø by.

Verkstedet drives i dag av Odds sønn, Erik Rybka. Han overtok ansvaret i 2003. Verkstedets kunder er meget fornøyd med servicen, noe som gjenspeiler seg i at reklamasjoner er nærmest lik null.

Kjedeleder i MECA, John-Axel Granberg er fornøyd med at nettopp dette verkstedet ble nr. 200 i kjeden.

- Jeg oppfatter Rybka Auto-Service som et meget seriøst verksted. Vi har her en foregangsbedrift med tanke på orden, renhold, utstyr og seriøsitet, sier han.

Bilverkstedkjeden MECA ble etablert i 2004. Ved utgangen av 2006 var 100 verksteder tilknyttet kjeden, og nå har antallet altså passert 200. MECA-verksteder utfører service og reparasjoner på alle bilmerker, til konkurransedyktige priser og med høy kompetanse. Service og reparasjoner utføres ifølge bilprodusentens instruksjoner og med godkjente reservedeler.

Powered by Labrador CMS