Oppgradert Opel Mokka

Opel Mokka Electric
Opel Mokka Electric

Nå får den vesentlig mer rekkevidde

Selv om den bare har vært på markedet snaue to år, foretar Opel nå viktige oppgraderinger av sin mest populære Norges-modell.

Publisert

Større batteri og en sterkere og mer effektiv motor, gjør at Opel Mokka Electric øker sin rekkevidde fra 338 til opptil 406 kilometer basert på WLTP-syklusen.

Mokka har vært den viktigste modellen for Opel i Norge dette året og er ifølge OFV registrert i et antall av 828 eksemplarer – opp fra 694 samme periode i fjor.

Neste år får den ytterligere krefter og rekkevidde gjennom en batteripakke på 54 kWt (opp fra 50 kWt) og en motor som yter 115 kW eller 156 hestekrefter (opp fra 100 kW/136 hk).

Ved i tillegg å gjøre drivlinjen mer effektiv har Opel greid å redusere forbruket fra 17,4 kWt til 15,2 kWt per 100 kilometer. Dermed oppnås 20 prosent økt kjørelengde på tross av batterikapasiteten kun har økt med åtte prosent.

Navnebytte

I tråd med nylig viste Astra Electric vil Opel gi hele sin elektriske modellportefølje samme betegnelse.

– Med introduksjonen av nye Mokka fant Opel igjen røttene i sin design og har kombinert det med elektrisk kjøreglede for alle. Oppgraderingen Mokka Electric nå får i rekkevidde, vil selvsagt gjøre den mer attraktiv i det norske markedet, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl.

Ikke bare skjerm

Mokka var den første bilen fra Opel som fikk den nye heldigitaliserte Pure Panel-cockpiten, men fortsatt i en kombinasjon med fysiske brytere for alle viktige funksjoner – som gir økt sikkerhet og komfort.

I likhet med resten av Opels elektriske biler er det lagt stor vekt på å utnytte plassen optimalt, og plasseringen av batteriene gir et lavt tyngdepunkt som gjenspeiles i kjøreegenskapene.

Som på dagens modeller kan sjåfører velge mellom tre kjøremodi – Eco, Normal og Sport. Batteriet på 54 kWt lades til opptil 80 prosent på rundt halvtimen med en 100 kW hurtiglader.

Snart helelektrisk

Mokka Electric med mer kraft og lengre rekkevidde er nok et eksempel på hvordan Opel jobber videre mot målet om at samtlige modeller vil ha en elektrisk versjon innen 2024, og innen 2028 vil Opel bli et helelektrisk merke i Europa.

2020 Opel Mokka Electric
2020 Opel Mokka Electric
Powered by Labrador CMS