New York 2019

Bilutstillingen i New York er den eldste i USA, første gang i 1900, og datoene varierer år for år. Av en eller annen grunn finner den nemlig alltid sted i påsken.

Publisert

Nå er det vel ingen som påstår at amerikansk bilindustri går så det suser. Men de nye bilene som ble vist i New York tyder på en overflod av dimensjoner.

Antall kubikkmeter bil, antall kvadratmeter krom og antall liter slagvolum og forbruk må ha vært større enn på lenge.Dette er biler som om ikke så lenge kommer til å rocke det europeiske bilmarkedet, skriver analyse-selskapet JATO i en spennende rapport fra utstillingen. Dette er biler som vår egne produsenter ikke er i nærheten av å tilby ennå.Koreanerne gjør det, japanerne også, og alt som finnes av amerikanske produsenter. «Vi bygger det markedet vil ha» var åpenbart gjennomgangstema i New York.Men følg med på denne turen, du skal være en ganske hardcore AmCar-fan for å syns at dette er fullt av høydepunkter.BMW X7 har jo for lengst vist at det går an å være både europeisk og ganske schværMercedes endelig tilbake med en ny SUV-utgave av S’enSøsterbilen fra Kia heter TellurideAmerikanerne har selvfølgelig mange nye innslag. Fords Explorer dukket riktignok opp allerede på Detroit, men Lincolns Corsair er ny. Premium, Grand! Den har i hvert fall et bedre navn enn GTC som den erstatter.Jeeps Gladiator er jo heller ikke verdens minste pickupDette er bare et lite utvalg av det som kreves på det amerikanske markedet akkurat nå. nye og ganske store konstruksjoner som helelektriske RivianHer er våre omtaler fra New York i alfabetisk orden:GENESISHYUNDAIKIAMERCEDES-BENZMULLENSUBARU
Powered by Labrador CMS