Opel oppdaterer Grandland

Når Opel oppdaterer sin største SUV får den en egenskap svært mange nordmenn setter pris på.

Publisert

Opel har valgt å fjerne X-en i modellbetegnelsen, men det betyr ikke at muligheten for firehjulsdrift blir borte. Velger du den ladbare hybridvarianten får du kraftig motor, drift på alle hjul og mulighet for utslippsfri kjøring i hverdagen

Opel skryter av design, teknologi og funksjonalitet i toppklasse. Ikke minst synes dette gjennom en heldigital cockpit som gir Grandland et helt nytt førermiljø.

En nyhet på teknologifronten er IntelliLux LED® Pixel Light med 168 LED-elementer. Lyset kan kombineres med Night Vision, som for første gang introduseres på en Opel. Systemet oppdager mennesker og dyr i mørket opptil 100 meter foran bilen, og varsler føreren.

Selvkjøring nivå 2 er også på plass for Grandland.

– Grandland vil fortsette å bygge Opels merkevare gjennom design og teknologi. For Norge vil selvsagt hybridversjonen med 300 hestekrefter og firehjulsdrift være den viktigste versjonen, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel. O. Steen.

Nytt ansikt
Det første man legger merke til med nye Grandland er Vizor-fronten som nå finner veien til stadig flere modeller etter hvert som de går gjennom en oppgradering eller et generasjonsskifte. Siste eksempel er nye Astra som vi omtalte i går.

De avanserte frontlyktene som hver inneholder 84 LED-elementer sørger for å tilpasse seg hastighet og kjøreforhold uten å blende motgående grafikk.

Det store antallet LED-segmenter bidrar til at man enda mer presist kan maskere bort områder man ikke ønsker å blende, samtidig som alt annet får rikelig med lys.

Grandland får nå også Opel Pure Panel. Som et resultat av målet om en visuell «detox», har Opel – til tross for en digitalisering av førermiljøet – funnet en kombinasjon med fysiske knapper for de viktigste funksjonene som gjør kjøreopplevelsen både trygg og komfortabel.

Med totalt 22 tommer display tilgjengelig har fører tilgang på all nødvendig informasjon – tydelig og lettlest uten å ta blikket bort fra veien.

Ved å kombinere radarsensorer og et høyoppløselig kamera byr nye Opel Grandland på selvkjøring på nivå 2. Det ivaretar både komfort og sikkerhet ved at bilen posisjonerer seg i banen, i tillegg til å holde avstanden til forankjørende bil helt ned til stillestående.

Informasjon om priser og salgsstart for nye Opel Grandland kommer i løpet av sommeren, og de første bilene er på plass i begynnelsen av fjerde kvartal.

Grandland X er i dag Opels nest mest solgte modell etter Corsa-e. Ifølge OFV var det registrert 212 nye Grandland ved utgangen av mai.

Powered by Labrador CMS