Sjette generasjon av populær norgesvenn

Subaru Outback har en stor tilhengerskare i Norge. Nå kommer den i ny drakt, men Norge står ikke på lanseringskartet.

Subaru Legacy Outback satte i gang en bevegelse som flere andre har fulgt, først ut var Volvo med sine Cross Country-modeller og Audi med sin Allroad-familie. Senere har også blant andre Volkswagen og Mercedes fulgt i de samme fotsporene.

Nå er sjette generasjon Outback lansert i en rekke markeder, men denne kommer ikke til Norge. I alle fall ikke foreløpig, for eneste drivlinje som tilbys nå er en 2,5-liters bensinmotor. Subaru tilbyr ikke det som skal til for å lykkes i Norge – nemlig lademulighet. Dermed lider den sammeskjebne som nye Outlander.

Bilen er lett gjenkjennelig som en Outback, men med unntak av akselavstanden har den vokst i alle retninger. Lengden er økt med 5 centimeter til 487 cm, bredden med 4 til 188 cm og høyden med 7 til 168 cm – alt for å gi et mer romslig interiør med økt komfort.

En bakkeklaring på 213 mm er mer enn mange såkalte SUV-er kan skilte med. På tross av økte dimensjoner er vektøkningen beskjedne 20 kg (avhengig av utstyrsnivå). Tilhengerfraksjonen kan fortsatt glede seg over muligheten til å trekke to tonn.

Boxermotoren på 2,5 liter er ifølge Subaru 90 prosent ny. 187 hestekrefter er en økning på 7 prosent, og maks dreiemoment på 245 Nm er opp 4,2 prosent. Samtidig reduseres snittforbruket fra 0,83 til 0,73 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 168 g/km.

I tillegg er den trinnløse CVT girkassen fornyet, og via hendler på rattet kan du velge åtte trinn i manuell modus.

Også interiørt er det mye nytt med 11,6-tommers infotainment-skjerm vertikalt plassert på dashbordet, og selvsagt er det siste på sikkerhetsfronten på plass for at bilen skal nå høyest mulig score i kollisjonstester.

Powered by Labrador CMS