Alain Deveze med sin prototype

Deveze prototype

Deveze prototype

Deveze prototype

Deveze prototype

Deveze prototype

Deveze prototype

Deveze prototype

Rombe med mc-motor

Jeg pleier alltid å si at uten en av de virkelige skrullene, er ikke Paris-utstillingen fullkommen. Jeg vil imidlertid ikke kalle Alain Deveze skrullete, han visste veldig godt hva han holdt på med. Men ”bilen hans så litt skrullete ut, men et hjul i hvert hjørne, bare at hjørnene var på de gale stedene.

Publisert Sist oppdatert

Han har imidlertid allerede bygget en gokart med samme layout, så han vet at det funker. Han påstår sannelig også at systemet har sine fordeler. ”Men styre-respons er vel ikke en av dem spurte jeg og tenkte på det enslige forhjulet. Der tok jeg også feil, for han har bygget bilen med tre styrende hjul. Det er bare bakhjulet som ikke beveger seg etter rattet – det skal til gjengjeld overføre skrekkelig mange krefter fra en Yamaha 1000 GTS motor, sentralt plassert foran bakhjulet.

Han sier det først og fremst er aerodynamiske egenskaper som fikk ham til å forfølge en karosseriform som til slutt gjorde denne hjulplasseringen aldeles nødvendig. Alternativet hadde ganske enkelt vært at han bygget nok en motorsykkel.

Han har allerede tatt ut en rekke patenter på konstruksjonen og later til å mene absolutt alvor. Jeg synes det ser veldig morsomt ut, det eneste jeg er litt betenkt på er forhjulsopphengningen som minner litt for meget om den gamle Bimota Tesi – det er ikke den beste motorsykkelen som har styrt meg rundt en sving.

Men, som sagt, denne skal jeg prøve!

Powered by Labrador CMS