Seat varsler rimelige elbiler

Seat introduserer en ny, mindre elbilplattform og seks ladbare modeller.

Publisert Sist oppdatert
Seat
Seat-sjef Luca de Meo og Herbert Diess, konsernsjef i Volkswagen. Foto: Seat

I løpet av de nærmeste årene skal Seat lansere seks ladbare modeller, samt introdusere en ny og mindre elbilplattform.

– Målet er å kunne tilby små elbiler med en startpris på under 20.000 euro, sier Seat-sjef, Luca de Meo. I Norge, uten avgifter, skulle det tilsi en pris på under 200.000 kroner.

Frem mot 2021 kommer Seat med de helelektriske modellene Mii og el-Born, samt plug-in-utgaver av Leon, Tarraco, Cupra Leon og Cupra Formentor.

– Vi har nå fått en mer avklart rolle innad i VAG-konsernet, noe som har gitt oss muligheten til å utvikle en plattform som kan brukes for produksjon av biler over hele verden, sier de Meo i en pressemelding.

Seat er en del av Volkswagen AG-konsernet, som skal bruke MEB-plattformen på kommende elbilmodeller.

Seat ønsker å gjøre elbiler tilgjengelig for alle, og for å nå kundene i lavprissegmentet, utvikler Seat nå sammen med Volkswagen en mindre utgave av MEB-plattformen. Den skal kunne brukes på biler som har en lengde på opptil fire meter, og får navnet MQB Ao.

Plattformen blir dog ikke eksklusiv for Seat, men VAG-konsernet har ennå ikke uttalt noe om planene for de elektriske småbilene for de andre merkene i gruppen.

Ole Kristian Ågotnes, direktør i Seat i Norge, har store forhåpninger til el-Born, som er Seats første, helt egne elbil på MEB-plattformen.

Den skal introduseres i løpet av 2020.

Powered by Labrador CMS