Skoda Octavia Scout

Skoda Octavia Scout

Skoda Octavia RS

Skoda Octavia RS

Skoda Octavia RS

Nye fjes hos Skoda

Skoda lanserer nytt ansikt på Octavia RS og Scout. Dermed blir disse i takt med øvrige familiemedlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Den småbarske Octavia RS har fått en front som inkluderer nye lykter, og for første gang kan disse oppgraderes med xenon i kombinasjon med en adaptiv modul. Den nye støtfangeren har innebygde tåkelys med kurvefunksjon, samt LED kjørelys.

Baklyktene er frisket opp, og Skoda tilbyr nye 18-tommers felger og en ny lakkfarge. Det sportslige chassiset gir en bakkeklaring på 127 mm og bilene er lettet – 20 kg for bensinutgaven og 15 kg for dieselbilen.

Euro 5

Lavere vekt og bedre aerodynamikk sørger for høyere toppfart og bedre balanse, og den moderniserte Octavia RS har også bedre gassrespons.

Motorene i Octavia RS tilfredsstiller Euro5-kravene til utslipp. 2,0 TSI med 200 hk har et snittforbruk på 0,75 l/mil mens dieselutgaven, 2,0 TDI CR yter 170 hk og nøyer seg med et snittforbruk på 0,57. Begge motorene leveres i kombinasjon med DSG gearkasse som standard.

Den norske importøren åpner for bestilling av ny Octavia RS neste uke, og prisene starter på kr 349.500 for biler med dieselmotor og manuell gearkasse.

Siden den første Octavia RS ble lansert i 2000, er det solgt over 60.000 biler av denne typen. 70 % av kundene har valgt stasjonsvogn.

Ny Scout

Octavia er den mest populære av Skodas Scout-modeller med et salg på 22.000 biler totalt. Som RS har også Scout fått Octavias nye ansikt, og best synlig er endringene i bilens front.

Med en bakkeklaring på 179 mm klarer Octavia Scout seg bedre på snødekte vinterveier enn RS-modellen, og den ekstra beskyttelsen gir den i alle fall inntrykk av å mestre røffere terreng.

Firehjulsdrift besørges av fjerde generasjon Haldex som kan leverer inntil 85 % av momentet til ett enkelt hjul i ekstreme tilfeller.

Også her velger kunden mellom diesel og bensin – den førstnevnte en moderne 1,8 TSI med 160 hk som alternativ til en noe utdatert pumpedyse 2,0 TDI med 140 hk. Begge har 6-tinns manuell gearkasse.

Powered by Labrador CMS