Polestar 5. (Foto: Produsenten)

Oslo Motor Show

Bilnyheter i kø

Også i år står nyhetene i kø på Oslo Motor Show. Her vises biler som aldri har vært i Norge før i tillegg til de mange nyhetene som for første gang lanseres for et bredt publikum.

Publisert Sist oppdatert

I tråd med publikums ønsker er bred lansering av nye biler blitt en viktig del av Oslo Motor Show. I fjor var nyhetene mange, likeså i år. 

Her er en smakebit på hva som kommer:

* Dodge Challenger Hellcat
* Dodge Ram
* Ford Bronco
* Ford F-150 Lightning
* Ford Explorer
* Ford Ranger Raptor
* Ineos Grenadier
* NIO ET5 Touring
* NIO EL6
* Nissan Ariya
* Polestar 2, oppgradert
* Polestar 3,
* Polestar Precept, konsept
* Seres 3, oppgradert
* Seres 5
* Tesla Model 3, oppgradert.
* Tesla Model Y
* Voyah Free

Her er mulighetene mange til å få et innblikk i hva som rører seg i nye bilers verden.

Dodge

Ekte muskelbiler slik amerikanerne vil ha dem og mange drømmer om å eie. Det vet Sandven i Bergen, som tar med et par kraftkarer til OMS. Hva sier du til Ram Bighorn V8/5,7 Hemi med luftfjæring? Eller Dodge Challenger Hellcat?

Ford

Hos Ford vil det lukte både amerikansk og europeisk. De første eksemplarene av Ford Bronco er kommet til landet og klar for å lanseres. Bronco er tøffingen Ford US lanserte så langt tilbake som i 1965, men som etter femte generasjon gikk inn i historien i 1996. I 2021 hentet Ford igjen fram navnet og linket det til en SUV-konkurrent til blant andre Jeep Wrangler.

På Fords stand står foruten pickupene Ranger Raptor og elektriske F-150 Lightning, også Explorer bygd over samme tekniske lest som elbilene til VW.

Ineos

Grenadier er en skikkelig barsking som milliardæren Jim Ratcliffe fikk utviklet og satt i produksjon som en protest mot at Land Rover i oppgraderingen av Defender gjorde bilen for påkostet og samtidig nektet Ratcliffe å kjøpe produksjonsverktøyet til den gamle.

NIO

Eneste bilmerke med batteribytteteknologi. NIO er en av to som så langt bygger elektriske stasjonsvogner, ET5 Touring, og tar den med til Lillestrøm sammen med den nye SUV-en EL6. ET5 Touring testes i denne utgaven av BilAutofil.

Polestar

Polestar 3, parallellen til Volvo EX90, er en stor SUV med produksjonsstart i første kvartal neste år. De første kundebilene ventes levert i andre kvartal. I fjor viste Polestar roadsterkonseptet som blir til Polestar 6. Denne gang vises Precept, konseptet som blir til Polestar 5, senest presentert på Goodwood Festival of Speed, en stor firedørs kupémodell med firehjulsdrift, 872 hk motorkraft og direkte konkurrent til Tesla Model S.

Seres

Et nytt bilmerke i Norge og to modeller vises. Seres 5 er en av dem og du kan lese test av den i dette bladet. Videre står en oppgradert utgave av Seres 3 på OMS. Seres 3 er ikke bare kompakt, men også en av de rimeligste SUV-ene.

Tesla

Tar med to bestselgerne til OMS. Model Y produseres i Berlin og står for hvert femte bilvalg, er registrert i mer enn 20.000 eksemplarer så langt i år, mer enn noen annen bilmodell i norsk bilhistorie. Høstens nyhet fra Tesla handler om oppgraderingen av Model 3. Den vises selvfølgelig på Lillestrøm.

Voyah

Tilbyr en premium SUV, Free, og i år står den på OMS sammen med spesialutgaven Blackline.

Ineos Grenadier. (Foto: Øivind Skar)
Ford Explorer. (Foto: Produsenten)
Seres 5. (Foto: Øivind Skar)
Ford Bronco. (Foto: Produsenten)
Polestar 3. (Foto: Produsenten)
Tesla Model Y. (Foto: Øivind Skar)
Voyah Free. (Foto: Øivind Skar)
Powered by Labrador CMS