PGO Hemera
PGO Hemera
PGO Hemera
PGO Hemera
PGO Hemera
PGO Hemera

Kuppelhekk fra kvasi-Porsche

PGO er beundringsverdig. De har slåss mot mektige Porsche og får lov til å fortsette å bygge sine 356-liknende modeller. Nå har de kommet med en flunkende ny modell.

Publisert Sist oppdatert

Tirret Porsche
Hemera heter den nye fra den lille franske håndverksbedriften som i sin tid ertet på seg Porsche i Stuttgart, men som fikk fortsette å bygge de bilene som til forveksling så ut som ur-Porschen, 356.

At Hemera låter som flertall av en kjedelig sykdom får så være, og er kanskje bare mitt problem? Men den fortjener å bli studert nærmere, for dette er både originalt og effektivt.

Det er en mellomting mellom en coupé og en ”shooting brake (så mange som bruker det uttrykket igjen), og det er med en gang helt åpenbart at den er basert på den samme plattformen og mange av de samme panelene som brukes på de ”vanlige utgavene: Speedster og Cevennes.

VI SKREV OM DISSE MODELLENE ALLEREDE I 2002

”Bubble Back”
De to er jo åpne, men hvis du tenker deg dem med det vanlige Porsche 356-taket, er det det du finner på Hemera helt til baksiden av døren.

Der fortsetter takket bakover med en forsiktig helling, i stedet for å fastbacke seg nedover.

I 2006 HADDE PGO TATT ET SKRITT VIDERE

Men samtidig trekker linjene seg sammen på en ganske original måte dersom du ser det hele bakfra.

Hadde hekken vært skrået av rettere, hadde den lignet bakenden på en av de gamle strømlinjeforsøksbilene til gamle Wunibald Kamm.

I FJOR STILTE PGO MED EN NY MODELL

Bubble Back kan man kanskje kalle det, og selv om det tar tid å venne seg til den, ender det opp med at du synes at egentlig er den ikke bare original, den er faktisk ganske pen.

PGO skal begynne å levere den nye modellen fra sin ISO 9001-sertifiserte.fabrikk i første kvartal av 2009. Du kan lese mer på deres hjemmeside http://www.pgo.fr/

Powered by Labrador CMS